HALADÁS

2018.07.23. 19:24

Európa-bajnokság az ifjúsági olimpiáért

A Haladás VSE két versenyzője is tagja az ifjúsági súlyemelő Európa-bajnokságon részt vevő magyar csapatnak.

Horváth Erika

Boros Viktória (balra) és Schrőter Petra (jobbra) a nagy előddel, példaképpel, olimpiai ezüstérmes edzőjükkel, Márkus Erzsébettel Fotó: Unger Tamás

Vasárnap kezdődött meg Olaszországban, a lombardiai kisvárosban, San Donato Milanesében az U15-ös és az U17-es súlyemelő-Európa-bajnokság. Magyarország összesen 19 versenyzőt delegált. Nagy részét az idősebb korosztályban, hiszen a csapateredménytől függ, hogy a fi úknál és a lányoknál is melyik négy-négy európai ország küldhet majd egy-egy súlyemelőt az októberi Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára. A Haladás VSE két 17. évében járó lány versenyzője is tagja a válogatottnak.

Boros Viktória (balra) és Schrőter Petra (jobbra) a nagy előddel, példaképpel, olimpiai ezüstérmes edzőjükkel, Márkus Erzsébettel Fotó: Unger Tamás

Az újonc Schrőter Petra kel útra először, kedden utazik el a magyarok harmadik csoportjával. Petra csak tavaly szeptemberben kezdett versenyszerűen súlyt emelni, korábban crossfittel foglalkozott. Az Eb-n a 63 kilogrammos súlycsoportban mutatkozhat be. Tizennégy versenyző alkotja majd a mezőnyt, pénteken 15.30-kor kezdődik a versenyük. A negyedik turnussal, pénteken utazik el a +75 kg-ban szereplő Boros Viktória. A két éve a serdülők között szakításban és lökésben bronzérmet szerző, a tavalyi ifjúsági Eb-ről pedig összetettben is – összességében három – bronzot hozó Vikit elkísérheti edzője, Márkus Erzsébet is. A +75 kilós lányok tízfős mezőnyének versenyét vasárnap 12 órától rendezik.

– Petra számára az a legfontosabb, hogy sikerüljön a debütálása élete első nagyobb versenyén. A nevezések alapján 12. a rajtlistán. Elégedett lennék vele, ha 62-63 kiló körül szakítana, illetve 78-80 körül lökne, és egy-két hellyel előbbre végezne – mondta a Haladás VSE súlyemelő szakosztályának vezetőedzője, a korábban olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Márkus Erzsébet. – Boros Viki ezúttal is súlycsoportja élmezőnyéhez tartozik, a török versenyző után a második legnagyobb eredménnyel rendelkezik, de szorosan ott van a nyomában a spanyol és a lengyel lány is. Mindent megteszünk, hogy minél előkelőbb helyen végezzen Viki. 85 kilós szakítással, 103 kilós lökéssel kiegyeznék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában