Haladás-Viktória FC

2018.07.22. 17:41

Hazai döntetlen a Sturm Graz ellen

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC döntetlent játszott a Sturm Graz csapatával.

Pum András

lapzárKiss Zsófia (zöldben) és társai jól küzdöttek Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Haladás-Viktória FC– SK Sturm Graz 1–1 (1–0). Szombathely, Király Sportlétesítmény, 50 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Haladás-Viktória: Dömsödi – Kopcsándi (Kovács V, 60.), Balogh, Tálosi, Kiss Zs. (Sitku, 60.) – Csidei, Fábián (Király, 46.), Harsányi – Tóth A., Rácz (Pupos, 70.), Öreg. Edző: Simon Attila.

lapzárKiss
Zsófia (zöldben) és társai jól küzdöttek Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Az osztrák első osztályú Sturm Graz ellen a vasiaknál először lépett pályára a holland Eindhovenből hazatérő válogatott középpályás, Rácz Zsófi a. Hinyzott viszont Szakonyi Emese, aki a mérkőzés előtt belázasodott, míg Siklér Kinga bokaszalag-húzódás, Fördős Beatrix combizomhúzódás miatt nem szerepelhetett. Az osztrák Heike Manhart pedig bokaszalag- szakadásából lábadozik. A sok hiányzó miatt a vasiak megerősített védő- és középpályássorral állták az osztrák támadásokat. Az első félórában a graziak futballoztak fölényben, gólt mégis a hazaiak szereztek. A 31. percben Fábián szerzett labdát a középpályán, Öreget indította, aki a kifutó kapus mellett a kapu közepébe lőtte (1–0). Szünet után mindkét tréner sokat cserélt, a viktóriások harcoltak ki mezőnyfölényt. Az iram és a játék minősége azonban az első félideihez képest visszaesett. A 80. percben egy eladott labdát góllal büntettek a vendégek (1–1).

Simon Attila: – Nagyon jó hangulatú és nagy iramú mérkőzést játszottunk egy komoly ellenfél ellen, ez a meccs remekül szolgálta a felkészülést a bajnokságra. Ami Rácz Zsófi t illeti, óriási erősítést jelent, több poszton is bevethető, a játéka, a hozzáállása átlagon felüli.

A vasiak következő mecscsüket szombaton 15 órakor az osztrák elsőosztályú Südburgenland ellen vívják a Király Sportlétesítményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában