labdarúgás

2018.07.05. 19:10

Iksz Szlovéniában – Jancsó és Grumics szerezte a gólokat

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2–2-es döntetlenre végzett a szlovén másodosztályú NK Nafta otthonában.

Pum András

Jancsó András szép lövéssel szerzett vezetést a Haladásnak Fotó: Unger tamás

NK Nafta Lendava–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2–2 (2-2). – Lendva, 300 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Hozjan.

Haladás, I. félidő: Rózsa – Schimmer, Grumics, Bolla, Németh Milán – Kovalovszki – Pinte, Jancsó, Rácz, Halmosi – Priskin. II. félidő: Király – Habovda, Kolcák, Tamás, Bosnjak – Jagodics – Mészáros, Németh Márió, Petró, Medgyes (Rabusic, 70.) – Funsho. Edző: Michal Hipp.

A hétfőtől csütörtökig a szlovéniai Alsómarácon edzőtáborozó Haladás egy minden igényt kielégítő hotelben töltötte napjait, abban, amelyben a horvát bajnok Dinamo Zagreb is megszállt. Az összetartás harmadik napján a legutóbbi szlovén másodosztály harmadik helyén végzett NK Nafta Lendava látta vendégül a szombathelyieket.

Jancsó András szép lövéssel szerzett vezetést a Haladásnak Fotó: Unger tamás

Az első percek ismerkedéssel teltek el, a 9. percben egy szép támadást Priskin lövéssel fejezett be, de a labda elsuhant a jobb kapufa mellett. A 17. percben szöglet után megszerezték a vezetést a hazaiak: Zirko hat méterről a bal sarokba vágta a labdát (1–0). A 25. percben egyenlített a szombathelyi csapat: Rácz jobb oldali beadását Grumics hat méterről a jobb sarokba fejelte ­(1–1). Négy perc elteltével Pinte jobb oldali beadását Halmosi a hosszú oldalról visszafejelte, Jancsó pedig hét méterről, fordulásból a jobb sarokba bombázott (1–2). Potyogtak a gólok: öt perc múlva Rozginic jobbról, 14 méterről kilőtte a bal sarkot. A szünetben teljes sort cserélt Michal Hipp. Fordulást követően sorra dolgozta ki helyzeteit a szombathelyi együttes, előbb Funsho, majd Petró hibázott ziccerben. A 70. percben három hónapnyi kihagyás után pályára lépett a Diósgyőr ellen sípcsonttörést szenvedett Michael Rabusic. A hajrában is a vasiak diktálták a tempót, ők domináltak, de kihagyták helyzeteiket.

Michal Hipp: Álmosan kezdtük a mérkőzést, az első 15-20 percben fásultan mozogtunk, a hazaiak dinamikusabbak voltak. A kapott góltól felébredtünk, átvettük az irányítást, több helyzetet kialakítottunk, melyek közül kettőt értékesítettünk. Ám egy figyelmetlenség után a lendvaiak kiegyenlítettek. Szünet után rátettünk egy lapáttal, egy sor ziccert hibáztunk el. A játékosok kicsit fáradtan mozogtak, ami a felkészülés ezen szakaszában normális, ráadásul dél­előtt keményen edzettek.

A szombathelyiek legközelebb szombaton a Király Kupán vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában