Ötven éve a kosárpályák mellett

2018.07.03. 21:27

Rangos MKOSZ-elismerésben részesült a legendás edző, Patonay Imre

A Magyarország–Litvánia válogatott kosárlabda-mérkőzés szünetében rangos elismerésben részesült a Vas megyei, körmendi kosárlabdasport legendája, Patonay Imre.

Tóth Gábor

Patonay Imre (balra) Szalay Ferenc MKOSZ-elnöktől veszi át a díjat Fotó: Bálizs Zsuzsa

Vasárnap a Magyarország–Litvánia válogatott kosárlabda-mérkőzés szünetében Megyei Kosárlabdasportért Emlékérem kitüntetésben részesült a vasi, körmendi kosárlabdasport legendája, Patonay Imre. A neves, sikeres szakember a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnökétől, Szalay Ferenctől, illetve főtitkárától, Bodnár Pétertől vehette át a bronz domborművet. Patonay Imrét a Vas Megyei Kosárlabda-szövetség elnöksége, illetve az MKOSZ elnöksége terjesztette fel az elismerésre.

– Nem számítottam a kitüntetésre, alaposan meglepődtem, amikor szólítottak, telt ház, háromezer ember előtt méltattak, meg is hatódtam – tudtuk meg Patonay Imrétől.

– Vélhetően a kosárlabdapályák környékén elöltött ötven évemet értékelték a döntéshozók. A sikeres körmendi időszakomat emelték ki a méltatásnál, aztán felidézték, hogy voltam szövetségi kapitány utánpótlásban és a felnőtteknél. Az utánpótlás-nevelői munkásságom is szóba került – felsorolták például, hogy hány válogatott játékost neveltem ki. Szépen megszervezték a díj-átadást, nagyon jólesett, hogy gondoltak rám – és természetesen roppant büszke vagyok a díjra.

Patonay Imre (balra) Szalay Ferenc MKOSZ-elnöktől veszi át a díjat
Fotó: Bálizs Zsuzsa

– Két éve nyugdíjas vagyok, de a kosárlabdától nem szakadtam el – árulta el Patonay Imre. – Március óta a Debrecent segítem szaktanácsadóként. A tavalyi szezonban sikerült teljesíteni a legfőbb célt, a csapat bent maradt az NB I-ben. A vezetőség elégedett volt a munkámmal, így egy évvel meghosszabbítottuk a szerződésemet. Most ala­kítjuk ki a keretet, alakulnak a dolgok. Aztán amint kezdő­dik a felkészülés, már gyakrab­ban utazom majd Debrecenbe. Jó a közösség, rendezettek a vi­szonyok, adnak a véleményemre, jól érzem magam Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában