Eszkimók és indiánok

2018.07.05. 20:28

Régiós játékokon szerepeltek a Bereki Bárkás kis kenusai

A Régiós Eszkimó-Indián Játékokon szerepeltek sikerrel a Bereki Bárkás Egylet Kajak-Kenu Szakosztályának tagjai.

Tóth Judit

Az U8-9 korosztály első helyezett egysége: Laposa Boglárka, Neubauer Jázmin, Csapó Áron, Varga Zétény Fotó: Bereki Bárkás Egylet

A Régiós Eszkimó-Indián Játékokat Mosonmagyaróváron rendezték meg, a verseny része a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hivatalos versenyprogramjának. A házigazdák mellett tataiakkal, győriekkel és gárdonyiakkal mérkőztek meg a körmendiek. A legkisebbeknél, az U8-9-es korosztályban összetett feladatsort kellett teljesíteniük a gyerekeknek. Az ügyességi vízi futam után szárazföldi váltóversenyek következtek, majd négy kilométer evezéssel zárult a program. Az előkészítős kenusoknál mindenki bőven szintidőn belül teljesített, ezért zöld jelzést és oklevelet kapott. A körmendiek örülhettek, mert ebben a korosztályban első lett a Laposa Boglárka, Neubauer Jázmin, Csapó Áron és Varga Zétény alkotta csapat. A nagyobbaknál, az U10-12-eseknél célba dobás 7 méterről kislabdával, húzódz­kodás, 1,5 kilométer futás, és két kilométer evezés szerepelt a feladatsorban. Az első helyet a Kalamár Edina, Varga Flóra, Csapó Kornél és Wind Dominik összeállítású versenycsapat szerezte meg. Az ezüstérmes is körmendi egység lett, soraiban Farkas Júliával, Bakó Dominikkel, Papp Álmossal és Papp Hubával. A kenus számok közül PC2 2000 méteren aranyérmet szerzett a Varga Flóra és Walter Alexander páros, a második helyen Neubauer Napsugár és Szilvágyi Sára végzett. A legnehezebb versenyszámban C1 2000 méteren Tóth-Erdei Máté képviselte a Rába-parti szakosztályt, akinek időeredménye szintén dobogós – harmadik – helyet ért.

Az U8-9 korosztály első helyezett egysége: Laposa Boglárka, Neubauer
Jázmin, Csapó Áron, Varga Zétény Fotó: Bereki Bárkás Egylet

A következő állomás július utolsó hétvégéjén Fadd-Domboriban lesz, itt rendezik a Kolonics György Emlékversenyt, valamint a gyermek és kölyök magyar bajnokságot. Júliusban erre a megmérettetésre készülnek a körmendi kenusok Varga Gábor István és Király Ferenc edzők irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában