Gólözön a Tófürdőn

2018.08.12. 22:10

A magyar válogatott 11 találattal verte a kínaiakat Szombathelyen

Tizenegy gólos győzelmet aratott a magyar válogatott az ifjúsági vízilabda-világbajnokság első játéknapján.

Pum András

 

Szombaton a Tófürdőn megkezdődött a IV. ifjúsági vízilabda-világbajnokság. Az ünnepélyes megnyitón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere hangsúlyozta: nagy öröm a 2000 éves város számára, hogy ilyen méretű világversenyt rendezhet. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke kiemelte: Szombathelyen az utóbbi években rengeteget fejlődött a vízilabda, erre jó példa, hogy már az OB I-ben szerepel az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület, s megépült a pólósok medencéje. – Szombathely gyönyörű város, és biztos vagyok abban, hogy méltó házigazdája lesz a viadalnak. – mondta Andrej Kryukov, a FINA Büro vízilabdáért felelős tagja.

Magyarország–Kína 22– 11 (5–2, 7–2, 5–4, 5–3). – Tófürdő, 1100 néző, B csoport, első forduló, vezette: Dykman (kanadai), La Marque (san marinói). Magyarország: Grieszbacher – Szieben 1, Bóbis 1, BAKSA 4, Fodor 1, SCHMÖLZ 5, DALA 3. Csere: Csorba 1, Szeghalmi. 1, Fekete 2, EKLER B. 2, Vékony 1., Korom. Szövetségi kapitány: Horváth János. A legeredményesebb kínaiak: He Xing Meng, Shi Bo Ren 4–4 góllal.

 

Az AVUS pólósa, Ekler Bendegúz kétszer talált be az első meccsen

Villámrajtot vett a magyar válogatott: 3–0-ra elhúzott. A kínaiak nem adták fel, felváltva potyogtak a gólok. Horváth János tanítványai kevés gondot fordítottak a védekezésre, inkább a góllövésre koncentráltak. A kínai együttes nem tudott mit kezdeni a magyarok támadójátékéval, már az első félidőre eldőlt a meccs (12–4), az utolsó gólt a szombathelyi Ekler Bendegúz szerezte. Szünet után sem lassítottak a magyarok, alaposan kitömték ellenfelük hálóját, különösen Schmölz volt elemében.

További eredmények. Szombat: Dél-Afrika–Brazília 7–11, Ausztrália–Montenegró 6–10, A rge nt í n a – O rosz or sz ág 5–20, Olaszország–Egyesült Államok 9–8, Új-Zéland– Horvátország 5–19, Spanyolország–Kanada 19–2, Kolu mbia– Szaúd-A rábia 24–6. Vasárnap: Kína–Argentína 5–5, Horvátország– Olaszor szág 12–11, Üzbegisztán–Új-Zéland 7–20, Szaúd- Arábia–Spanyolország 4–27, Szerbia–Kolumbia 19– 8, Montenegró–Dél-Afrika 23–5.

Horváth János: – Olykor elégedetlen voltam a fi úk védekezésével, sokszor elragadta őket a hév, éppen, amikor higgadtnak kellett volna maradni. Egyelőre úgy érzem, mi vagyunk a legnagyobb ellenfelei saját magunknak. Remélem, minél gyorsabban hozzászoknak a srácok a körülményekhez, melyek egyébként fantasztikusak, a szervezők egy ékszerdobozt varázsoltak ide. Próbáltam úgy irányítani a játékot, hogy lehetőség szerint mindenki betaláljon az ellenfél kapujába, és ez a későbbiekben ne tegyen senkit görcsössé. A vasárnap esti Magyarország–Görögország mérkőzés lapzártánk után ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában