Vége a szünetnek, ismét rajthoz állnak a kamionok

2018.08.31. 15:00

A német Tankpool24 Mercedes szombathelyi pilótája, Kiss Norbert bizakodva várja a Európa-bajnokság folytatását

Véget ért a szűk másfél hónapos nyári szünet, a hét végén Csehországban folytatódik a FIA kamionos Európa-bajnokság – a pontverseny harmadik helyén álló Kiss Norbert bizakodva várja a szezon második felét.

Tóth Gábor

Kiss Norbert nem sokat pihent a nyáron

Fotó: kissnorbi.com

Utoljára július 14–15-én Szlovákiában, a Slovakiaringen köröztek a kamionok, majd nyári szünetre vonultak a csapatok. De senki sem pihenéssel töltötte az elmúlt heteket, ugyanis mindenki azon dolgozott, hogy jobb, versenyképesebb kamionnal futhasson neki a szezonból még hátralévő négy versenyhétvégének. Így tett a szombathelyi Kiss Norbert csapata, a német Tankpool24 Mercedes is.

– Igyekeztünk minden pillanatát kihasználni a nyári szünetnek, keményen dolgoztunk a kamionon

– jelezte a kétszeres Eb-győztes, tavaly bronzérmet szerző szombathelyi pilóta, Kiss Norbert. – Gyorsabb, erősebb lett a motor – jobban gyorsulunk, és feljebb toltuk a sebességhatárunkat is. Teszteltük a Mercedest, jó adatokat produkáltunk. Persze majd csak versenyhelyzetben derül ki, hogy a fejlesztés mire lesz elegendő, nem tudjuk például, hogy a riválisok milyen kamionokkal térnek vissza a nyári szünetről. De összességében elégedett vagyok, hiszen úgy tűnik, hogy a legégetőbb problémákat sikerült orvosolni.

A FIA kamionos Eb ötödik versenyhétvégéjének szombaton és vasárnap Csehország, Most városa ad otthont.

Kiss Norbert nem sokat pihent a nyáron

– Nem szeretjük a csehországi versenyt, nem fekszik nekünk a pálya

– árulta el Kiss Norbert. – Ennek megfelelően nem lesz tragédia, ha nem szerzünk futamgyőzelmet. De szeretnénk ott lenni az élmezőnyben és értékes pontokat szerezni. Esetleges második-harmadik helyekkel pedig jeleznénk a riválisoknak, hogy számolni kell velünk – nagy fegyvertény lenne, ha a számunkra kedvezőtlen körülmények közepette tudnánk bizonyítani. Aztán a folytatásban, Belgiumban, Franciaországban és Spanyolországban már számunkra lényegesen kedvezőbb pályákon versenyezhetünk. A lényegesen jobb eredmények reményében.

– Nincs konkrétan kitűzött cél a csapat előtt

– folytatta Kiss Norbert. – A szezon első fele roppant nehéz volt, kemény munkával gyűjtögettük a pontokat, de mégis ott vagyunk a közvetlen élmezőnyben, így a pontverseny harmadik helyéről várom a folytatást. Bízom benne, hogy jól sülnek el a fejlesztéseink, és feljebb tornázhatom magam a dobogón. Összességében bizakodva várom a szezon második felét. Sűrű időszak áll a mezőny előtt, de én már nagyon várom a versenyeket.

A FIA kamionos Eb további menetrendje, szeptember 1–2.: Csehország, Most. Szeptember 15–16.: Belgium, Zolder. Szeptember 29–30.: Franciaország, Le Mans. Október 6–7.: Spanyolország, Jarama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában