teljes a gárda

2018.08.23. 21:12

Centert igazolt a Falco KC Az amerikai Juvonte Reddic a csapat új, utolsó légiósa

Az amerikai Juvonte Reddic személyében megvan a a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely új centere – egyben a klub idei utolsó igazolása, negyedik légiósa.

Tóth Gábor

A 26 éves, 206 centis, 107 kgos, centerposzton bevethető Juvonte Reddic 2014-ben még szerepelt az NBA játékosbörzéjén. A Falco új szerzeménye korábban megfordult a görög Kolossos Rodou, az olasz Virtus Bologna és Victoria Libertas Pesaro, valamint az NBA G-Ligájában szereplő Canton Charge együttesében. Az előző szezont a belga Belfi us Mons-Hainaut soraiban töltötte, ahol 14 bajnokin 22,4 perc alatt 11,3 pontot, 5,1 lepattanót átlagolt. A FIBA Európa Kupában kilenc találkozón lépett pályára, 21,3 perc alatt 11,8 pont, 5,1 lepattanó került a statisztikai lapjára. Reddic tavaly térdsérüléssel küszködött, ezért a szezon egy részét kihagyta. – Edzőnk, Gasper Okorn alaposan leinformálta új játékosunkat, elvileg teljesen egészséges, de természetesen csak tüzetes orvosi vizsgálat után írjuk alá vele a szezon végéig szóló szerződést – jelezte Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője. – Reddic érkezésével teljes a keretünk, több új igazolást nem tervezünk.

Juvonte Reddic a Falco negyedik légiósa Stefan Balmazovic, Evan Bruinsma és Ron Curry után. A tervek szerint a szombathelyiek új centere a hét végén megérkezik, és vasárnap már becsatlakozik a felkészülésbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában