a Haladás VSE súlyemelője

2018.08.22. 21:30

Eb- után vb-bronzot is szerzett dr. Rosanics

Akárcsak a júniusi, hazai masters Európa-bajnokságon, a spanyolországi korosztályos világbajnokságon is bronzérmet szerzett a Haladás VSE súlyemelője, dr. Rosanics Péter.

Pum András

Dr. Rosanics Péter (jobbról) az eredményhirdetés után nicaraguai és libanoni riválisával

Fotó: Rosanics Robin

 

Dr. Rosanics Péter (jobbról) az eredményhirdetés után nicaraguai és
libanoni riválisával
Fotó: Rosanics Robin

A Barcelona tartománybeli városban augusztus 17–25. között zajló masters világbajnokságra rekord létszámú, 878 nevezés érkezett. – Az elképesztő méretek miatt már a nevezési határidőt is a tervezettnél korábban lezárták, ami komoly nemtetszést váltott ki világszerte. Még így is csak oly módon sikerült menteni a helyzetet, hogy több versenyszekcióban párhuzamosan két dobogón emeltek a versenyzők – kezdte beszámolóját dr. Rosanics Péter, aki kedden az M50- es korcsoportban (50–54 évesek) szokás szerint a 85 kg-os súlycsoportban lépett színre. Kilenc riválisa között német, olasz, francia, bolgár, japán, libanoni, nicaraguai és amerikai emelők voltak. A szombathelyi versenyző négy sikeres gyakorlatot teljesített; szakításban 95, lökésben 125 kilogrammig jutott. Ezzel már biztos bronzérmesnek tudhatta magát, ráadásul úgy, hogy egyetlen európai versenyző sem előzte meg. Utolsóra még egy 134 kilós lökésgyakorlattal kísérletet tett az aranyérem megszerzésére is, de a jelenlegi országos csúcsnál 6 kilóval nagyobb súly már túl nehéznek bizonyult.

– A súlycsoport legidősebb versenyzőjeként úgy érzem, jól helytálltam, a budapesti Eb-bronz után a vb-dobogóra is felállhattam

– mondta a szombathelyi traumatológus és sportorvos. – Jövőre már új korcsoportban és – a nemzetközi szövetség döntése alapján – új súlycsoportban bizonyíthatok.

M50, 85 kg: 1. Jorge Reyes (nicaraguai) 228 (100, 128) kg, 2. Adnan Marfousse (libanoni) 225 (100, 125), 3. dr. Rosanics Péter 220 (95, 125).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában