messziről érkeztek

2018.08.08. 19:33

Jubileumi Rába-úszás: majdnem nyolcvanan teljesítették

Egy híján 80 úszó teljesítette a jó hangulatú jubileumi, 30. Rába-úszást.

Pum András

Jó időben, kellemes, 24 fokos vízben teljesítették a több mint négy kilométeres távot a versenyzők

Fotó: Fenyősy Antónia

Az Arrabo Szabadidősport Egyesület szervezésében 30. alkalommal került sort a Rába-úszásra. A versenyzők – összesen 79-en – az Ostff yasszonyfa és az Uraiújfalu közötti Ragyogó-hídnál ugrottak a vízbe és a nicki műgátnál értek célba.

Jó időben, kellemes, 24 fokos vízben teljesítették a több mint négy
kilométeres távot a versenyzők

A viadal népszerűségét jelzi, hogy többek között Nagyatádról, Ajkáról, Győrből, Budapestről is érkeztek fiatalok és idősek, még egész családok is. A legfiatalabb induló 12 éves volt, a legidősebbek pedig – ketten is – 79 esztendősek. Kiváló időben és kellemes, 24 fokos vízben úsztak a versenyzők. A táv 4300 méter volt, melyet aki akart, végigúszott, de akinek úgy volt kedve, közben sétálhatott is a Rábában. Ugyanis nem az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos. A jubileumi Rába-úszást 49 perces idővel a nagyatádi Ősz Tibor nyerte, a legjobb vasi a másodikként célba érő szombathelyi Balogh Barnabás lett – aki 51 perc alatt úszta le a távot. Nem mellesleg: valamennyi rajthoz álló versenyző célba ért. A szervezők serleggel jutalmazták az összes eddigi Rába-úszást teljesítő körmendi Kunovits Lászlót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában