Hibátlanul hajtottak

2018.08.01. 21:51

Két versenyen is harcba szállhattak a fogathajtók

A gencsapáti Geröly Tibor volt a legeredményesebb Vas megyei fogathajtó az elmúlt hét végén – Viszákon hibátlan versenyzéssel lett első, de hazai környezetben is csak az összevetésben maradt alul.

Horváth Erika

Mozgalmas és sikeres hétvége van Geröly Tibor mögött Fotó: Nagy Jácint

Két fogathajtó versenyen is szórakozhattak a lovassport iránt érdeklődők az elmúlt hét végén Vas megyében. A viszáki falunapokhoz kapcsolódóan nyolcadszor rendeztek fogathajtó versenyt, a szombati a C kategóriás országos bajnokságra kvalifikáló megyei sorozat negyedik állomása volt. Tizenhat kettesfogat szállt harcba akadályhajtásban, és öt mind a két fordulót hibátlanul teljesítette. A szabályok szerint ekkor összevetés következik közöttük. Hárman ekkor is hibátlanok maradtak, így az időeredményük döntött: Geröly Tibor (Főnix SE) volt a leggyorsabb, Lebics István (Zalalövő) lett a második, Komálovics Ottó (Lukácsházi SE) pedig a harmadik. A megyei pontversenybe persze csak a vasiak eredménye számít be: négy forduló után Geröly Tibor áll az élen 33 ponttal, Komálovics Ottó 25-tel a második, Varga Szilárd (Uraiújfalu SE) 21-gyel a harmadik, de 21 pontja van ifj. Szájer Józsefnek (Katafai LSE) is a negyedik helyen. A kvalifikációs versenysorozatból még két forduló van hátra: szombaton Szelestén találkoznak újra a fogathajtók. Volt Viszákon persze vadászhajtás is (ami nem ob-versenyszám), amelyben Komálovics Ottó, ifj. Szájer József és Bogyó Rodrigó (Marcali) volt az első három helyezett sorrendje.

Mozgalmas és sikeres hétvége van Geröly Tibor mögött
Fotó: Nagy Jácint

Vasárnap 18 kettesfogat állt rajthoz a meghívásos, 12. alkalommal megrendezett Búcsúi Fogathajtó elnevezésű rendezvényen Gencsapátiban. Geröly Tibor – aki itt egyben házigazda is volt – átmentette jó formáját, az akadályhajtás két fordulóját ezúttal is hibátlanul teljesítette – akárcsak a Szlovákiából érkezett Gasparovics László. Az összevetésnél azonban hibázott, így a galántai kolléga vihette haza a vándorkupát. Mondhatni visszavágott, ugyanis júliusban, az általa rendezett feketenyéki versenyről Geröly hozta el a vándorserleget. Az akadályhajtásban Pózvék István (Zalalövő) lett a harmadik Gencsen. Vadászhajtásban az első három helyen Szalár Róbert (Zalalövő), Gasparovics László és Geröly Tibor osztozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában