Debrecen–Haladás

2018.08.31. 19:44

Michal Hipp végre ponto(ka)t remél csapatától

A labdarúgó NB I. hetedik fordulójában szombaton 17 órakor (M4 Sport) a Szombathelyi Haladás a Debreceni VSC otthonában lép pályára.

Pum András

A rutinos Schimmer Szabolcs egyike a jól teljesítő Haladás-játékosoknak

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Jól szerepel a bajnokságban a negyedik helyen 9 ponttal álló Debrecen. A Herczeg András irányította hajdúsági gárda odahaza három meccséből egyet megnyert – Diósgyőr 2–0 – kétszer döntetlent játszott – Mezőkövesd 1–1, MTK 3–3. Idegenben 1–0-ra nyert Felcsúton, 1–1-re végzett a bajnoki címvédő Vidivel. Legutóbb viszont „légy került a levesbe”, simán, 3–0-ra kikapott a Honvédtól. A hajdúságiakat erősíti a korábban Szombathelyen futballozó – illetve sérülése miatt alig-alig szereplő – spanyol Ezequiel Calvente. A tizedik helyen tanyázó, 4 pontos Haladás az eddigi hat fordulóban egy-egy győzelem és döntetlen mellett négyszer kikapott – legutóbb az MTK vette el az új stadion veretlenségét.

A rutinos Schimmer Szabolcs egyike a jól teljesítő Haladás-játékosoknak
Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

– Amióta a Haladásnál edzősködöm, először veszítettünk hazai pályán – mondta Michal Hipp, a vasiak vezetőedzője. – De hozzá kell tenni: egy nagyon jó ellenféltől kaptunk ki. A héten részletesen kielemeztük a mérkőzést, megnéztük, hol követtünk el hibákat, remélem, a fi úk tanultak belőle. Nem jó a táblázatra nézni, de nincs idő szomorkodni, újabb mérkőzés vár ránk. Mindenképpen szeretnénk feljebb lépni a tabellán. Ami a debrecenieket illeti, látszik, hogy mit akarnak játszani, s azt meg is tudják valósítani. Gyorsan mennek át védekezésből támadásba és nagyon erős a támadójátékuk. Továbbra is vannak problémáink az összeállítást illetően. Grumics és Jagodics eltiltása ugyan lejárt, viszont Bosnjak és Kovács továbbra is sérült, míg Lyng az Achillesével bajlódik. Pontot, pontokat várok Debrecenben. Várható összeállítás: Király – Schimmer, Benes, Kolcák, Németh Milán – Jagodics, Grumics – Mészáros, Rácz, Halmosi – Rabusic.

– Nagyon csalódottak vagyunk, hogy hosszú idő után elveszítettük hazai veretlenségünket

– mondta Schimmer Szabolcs, a szombathelyiek jobb oldali védője. – Egy jó MTK-tól kaptunk ki, pedig voltak a mérkőzésnek olyan fordulópontjai, amelyekből akár jól jöhettünk volna ki, de nem éltünk a lehetőséggel és kihagytuk a helyzeteinket. Ez viszont már a múlt, a heti edzésmunkában mindenki rendesen odatette magát, de az egymást követő két vereség miatt érthetően nem a legjobb hangulatban tréningeztünk. Ugyanakkor mindenkin láttam az elszántságot, hogy hétvégén javítani akar. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, nincs nagy különbség a gárdák között, csak apróságok döntenek. Arra kell fi gyelnünk, hogy a fordulópontokból jól jöjjünk ki, s ha így lesz, a bajnokságban megszerezhetjük első idegenbeli győzelmünket. A mérkőzésről a vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában