pontos időponr

2018.08.29. 10:00

Szombathelyi futófesztivál: az idei lesz az ötödik

Ötödször is megrendezik a szombathelyi futófesztivált. Lehet készülni: szeptember 23-án, vasárnap délután lesz az idei – több versenyt is magában foglaló – rendezvény.

Horváth Erika

Egy pillanat, a tavalyi, jól sikerült fesztiválról

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Ahogy az eddigi négy, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület az ötödik nagy rendezvényén is gondoskodik arról, hogy minden korosztályú futó találjon magának a felkészültségének megfelelő távú versenyt. A Schaeffler Savaria V. Futófesztivál helyszíne, a versenyközpont a szokásos, az ELTE Savaria Egyetemi Központ (Károlyi Gáspár tér 4.) és környéke. Újdonság viszont, hogy a célba érők egyedi befutóérmet kapnak, valamint 10 km-en az első 350, félmaratonon az első ötven nevező egyedi pólót is.

Egy pillanat, a tavalyi, jól sikerült fesztiválról
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Az amatőrök (nem igazolt futók) a félmaratoni táv (21,1 km), 10 kilométer, illetve 4x2,5 km-es váltó közül választhatnak, a III–VI. korcsoportos diákok távja 2,5 km (egy kör) lesz. Fontos információ, hogy ezekre a versenyekre legkésőbb szeptember 10-én , hétfőn 24 óráig nevezni kell a szoese.hu oldalon megtalálható módon, mert helyszíni nevezés nincs.

A gyerekek részt vehetnek rövidke váltóversenyben is, a három éven aluliakat 10–20 méteres babafutásra, illetve futóbicikli-versenyre várják, de még a babakocsis apróságokat is integrálják oly módon, hogy a babakocsit toló szülő tetszőleges etapot teljesíthet a 10 km-es távból.

Az idei futófesztivál keretében is megrendezik a versenyengedéllyel rendelkező futók 10 kilométeres országúti országos bajnokságát – Híres László emlékére – felnőtt, U23-as és junior (U20) korosztályban. Az ifjúságiak (U18) számára pedig 4x2,5 km-es váltóban írták ki az ob-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában