Ezúttal messze volt az élmezőny

2018.08.26. 23:25

Tizenhetedik lett a B divíziós U16-os fiú kosár Eb-n a magyar válogatott

A tavalyi hetedik hely után az idei U16-os B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokságon 17. lett Magyarország válogatottja. A csapat vezetőedzője, Váradi Attila értékelt.

Horváth Erika

Az U16-os válogatottban Sövegjártó Ábel (fehérben) képviselte Vas megyét Fotó: www.fiba.basketball

A szarajevói B divíziós Európa-bajnokság idén nem sikerült túl jól a magyar U16-os válogatott számára. A különböző okok miatt megtizedelődött társaság a C csoportban nem tudott mérkőzést nyerni, a hatos utolsó helyezettjeként pedig már csak a 17–24. helyért csatázhatott. Innentől azonban már nem botlott a szombathelyi Váradi Attila vezette együttes: Koszovót

96-58-ra, Svédországot

92-83-ra, Svájcot pedig 68-56-ra verve a 17. helyre ért. A B divízióból az első három helyezett, Oroszország, Bosznia-Hercegovina és Macedónia léphetett a legfelsőbb osztályba.

– Teljesen új csapattal kezdtük meg még télen a felkészülést, és már akkor is sok problémánk volt. Különböző okok miatt többen le is mondták a válogatottságot. Az Eb előtti munkát is elég sok betegség hátráltatta – számolt be az U16-os csapat szereplésének hátteréről Váradi Attila. – A keret két szombathelyi tagja közül például az irányító Kenéz Csaba sem tarthatott velünk, mert az utolsó edzőmeccsen megsérült. Akikkel ott voltunk a 24 csapatos tornán, azok a tudásuk maximumát nyújtották. De tudomásul kellett vennünk, hogy az élmezőny most egy kicsit messzebb volt tőlünk, mint tavaly. És még csak nem is a rengeteg problémánk miatt. A felkészültségbeli, játéktudásbeli hiányosságok miatt nem tudtuk felvenni a versenyt a legjobbakkal.

Az U16-os válogatottban a Szombathelyi Sportiskola játékosa, Sövegjártó Ábel képviselhette Vas megyét.

Az U16-os válogatottban Sövegjártó Ábel (fehérben) képviselte Vas megyét Fotó: www.fiba.basketball

– Ábel jól kezdte az Eb-t, amikor pályára került, sokat tudott hozzátenni a csapat játékához, mondta a 2-es és 3-as poszton otthonos kosarasról Váradi Attila. – A sorozatterhelést azonban nehezen viselte, az Eb végére elfáradt. Ráadásul a végén, egy újabb sérülés miatt, még irányító poszton is játszania kellett. HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában