Jubileumi Ostrom Kupa

2018.08.09. 19:43

Válogatott csapattalálkozókat is rendeztek a nemzetközi ökölvívótornán Kőszegen

Remekül sikerült a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület Kőszeg által rendezett jubileumi, 10. Ostrom Kupa nemzetközi ökölvívótorna.

Tóth Gábor

Balról Nemes Erik és Gombai János (hiányzik Bödei Gábor) edzők, akiket a házigazda Fitt-Box ÖE ismert el jó munkájukért, mellettük Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke és főtitkára, Nagy Anett Viktória, akik Kőszeg város díszoklevelét kapták

Fotó: Silye László

 

Balról Nemes Erik és Gombai János (hiányzik Bödei Gábor) edzők, akiket a házigazda Fitt-Box ÖE ismert el jó munkájukért, mellettük Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke és főtitkára, Nagy Anett Viktória, akik Kőszeg város díszoklevelét kapták
Fotó: Silye László

A kétnapos megmérettetésen 35 egyesület 140 ökölvívója vett részt. A rendezvény rangját emelte, hogy magában foglalt egy válogatott csapattalálkozót is, amelyen a magyarok az ukrán és a horvát nemzeti együttessel találkoztak. A barátságos csapattalálkozón öszszesen 22 ökölvívó vett részt – de mindenkinek nem jutott ellenfél, kilenc mérkőzést rendeztek. Az Ostrom Kupán tiszteletét tette a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, korábbi profi világbajnok bokszoló, Erdei Zsolt, valamint a magyar válogatott szövetségi kapitánya, ifj. Balzsay Károly is. A vasi színeket a házigazda FittBox mellett a szombathelyi Skorpió Boksz Club és a Hobbisták Önvédelmi SE bunyósai képviselték.

A Kőszegi Fitt-Box bokszolója, Szoták Titusz (kékben) küzd ifiválogatott ellenfelével
Fotó: Silye László

Az első nap az időjárás keresztülhúzta a szervezők számításait, ezért a nézők a tervezettnél kevesebb, „csak” 24 mérkőzést láthattak. A FittBox versenyzői közül öten léptek a kötelek közé. Gombai Dominik (utánpótlás, 36 kg) bemutató mérkőzést vívott. Lukács Tifani (junior, 52 kg), Milos Mátyás (junior, 66 kg), Szoták Titusz (ifjúsági, 64 kg) és dr. Guzsván Nagy Fruzsina (elit 64 kg) nagyot küzdött, de egyikük kezét sem emelték magasba. Másnap az előző napról elmaradt csaták nyitották a programot, összesen 44 meccsen szurkolhatott a közönség. Majd következtek a válogatott csapattalálkozó mérkőzései. Ezen hét Fitt-Box-versenyző mutathatta meg tudását. Gombai Dominik ismét bemutatózott. Buza Rafael (serdülő, 52 kg), Lukács Tifani (junior, 52 kg), Szoták Titusz (ifjúsági, 64 kg) és dr. Guzsván Nagy Fruzsina (elit, 64 kg) győztesen hagyta el a szorítót. Buza Rómeó (serdülő, 48 kg) és Milos Mátyás (junior, 66 kg) ellenfele – kemény küzdelemben ugyan, de – jobbnak bizonyult.

– Csütörtökön az időjárás nem kedvezett nekünk, de a péntek kárpótolt mindenért

– értékelt a szervező Fitt-Box vezetőedzője, Varsányi Áron. – Színvonalas rendezvényt sikerült tető alá hozni, ahol küzdelmes meccseket, nagy csatákat láthatott a közönség. Versenyzőink vegyes eredményekkel zártak, de ha ki is kaptak, szoros mérkőzéseken maradtak alul. Látjuk a fejlődést rajtuk, jó úton haladnak. A Skorpió fi ataljai remekeltek. Oláh-Vadász Alex skorpiós csapattársával Hankó Mátéval bemutatózott utánpótlás korosztályban, 30 kg-ban – Alex nyert. Mauró Maurició (utánpótlás, 40 kg) ugyancsak bemutató mérkőzést vívott, pályafutása első meccsén szép bunyóval önbizalom-növelő győzelmet aratott. Kiss János (utánpótlás, 36 kg) első nap a kőszegi Gombai Dominikot verte nagy csatában bemutató meccsen, a második napon ellenfele nem állt ki, így meccs nélkül nyert. Oláh-Vadász Zoltán (junior, 52 kg) technikás bunyóval, egyhangú pontozással nyert. Muhovits Milán (junior, 57 kg) mindkét napon győzött, főleg a második találkozója nyerte el a közönség tetszését, ahol kemény adok-kapokban bizonyult jobbnak vasasos ellenfelével szemben. Első napi győzelme után Pörge Bálint (junior, 60 kg) másnap is nagy formában volt, hatalmas fölénnyel verte MTK-s riválisát, de a bírók mégsem az ő kezét emelték a magasba…

– Büszke vagyok a fiúkra, egytől egyik bizonyították, hogy a kemény munka előbbutóbb meghozza a gyümölcsét

– fogalmazott Varga Roland, a Skorpió BC vezetőedzője. – Nagyszerű, fejlődőképes csapatom van. Megyünk tovább, még az olyan bírói csalások sem tudják elvenni a kedvünket, mint ami történt Pörge Bálint második meccsén – az ilyen pofonok csak még erősebbé tesznek minket. Színvonalas rendezvényen vehettünk részt, de mi is kitettünk magunkért, méltóképpen képviseltük Szombathely színeit Kőszegen. A Hobbisták SE Mészáros Cipriánt (junior, 75 kg) nevezte, aki egyszer nyert, egyszer pedig kikapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában