nagy formában

2018.08.30. 21:11

Válogatottbehívót eredményeztek a gólok, gólpasszok Stiebernél

Washington Stieber Zoltán elkapta a fonalat, nagy formában futballozik, gólokkal, gólpasszokkal segíti csapatát, az észak amerikai profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő DC United gárdáját – mindez válogatottbehívót ért.

Tóth Gábor

A Sárvárról indult Stieber Zoltán tavaly augusztusban igazolt az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságba, a DC United gárdájába. A pontvadászat hajrájában csatalakozott új csapatához (az MLS-ben márciustól októberig tart az alapszakasz, nincs nyári szünet, majd a rájátszás zárja a szezont) – az a három hónap arra tökéletesen elegendő volt, hogy a 29 éves labdarúgó megszokja az új közeget. Mert nagyon úgy tűnik, hogy beilleszkedett, ugyanis az idei pontvadászatban már öt bajnoki gólnál, hét gólpassznál jár. Ráadásul a tavaly utolsó helyen végző DC United is megtáltosodott, jó eséllyel pályázik a rájátszásra – amelyről az előző két évben lemaradt.

A virtuális észosztók és a magyar nyelv
Fotó: DC United

– Igen, magam is úgy vélem, hogy megszoktam az új közeget, megbarátkoztam a számomra szokatlan körülményekkel, a nagy távolságokkal, a sok utazással, a nagy páratartalommal, az emberpróbáló hőséggel és a műfüves pályákkal – fogalmazott Stieber Zoltán. – Jó formában érzem magam, megy a futball, élvezem a játékot. A társak elfogadtak, bíznak bennem, remek a kapcsolatom a szakmai stábbal. De ami a legfontosabb, a csapat is egyre eredményesebben szerepel. A szezon első felében idegenben játszottunk, rengeteget utaztunk, mert még nem volt kész az új stadionunk. Aztán elkészült az egészen fantasztikus új létesítményünk, és hazai pályán, hazai közönség előtt szorgalmasan gyűjtögetjük a pontokat – új impulzust kaptunk. Jót tett a klubnak Wayne Rooney érkezése is, a Mancheter United és az angol válogatott korábbi játékosa klasszis futballista, rögtön vezérré vált, amióta nálunk van, mindenki többet ad ki magából. És könnyebb is mellette futballozni, mert az ellenfelek kettőzött erővel figyelnek rá, így a többieknek több szabad terület marad. Nem tagadom, most minden kerek.

– Nagyon örültem a válogatottbeli meghívónak is, természetesen örömmel jövök haza Marco Rossi csapatába

– jelezte a 25-szörös válogatott futballista. – Az új szövetségi kapitánnyal még nem beszéltem személyesen, erre vélhetően lesz lehetőségem az összetartáson. Kíváncsi vagyok, milyen szerepet szán nekem, hogy vajon hosszú távon is számol-e velem. Fontos sorozat előtt állunk, hiszen a Nemzetek Ligájából is lehet kvalifikálni az Európa-bajnokságra. Bízom benne, hogy szerepet kapok a soron következő két mérkőzésen. Minden erőmmel azon leszek, hogy bizonyítsak az új szakmai stábnak, a közönségnek. Óriási dolog lenne, ha ismét kijutnánk az Eb-re, ha még egy kontinenstornán ott lehetnék.

– A DC United csapatához ez év decemberéig köt szerződés, de van a kontraktusomban egy hosszabbítási opció. A vezetőség már jelezte, hogy üljünk tárgyalóasztalhoz, de egyelőre nem látom értelmét. Először jussunk be a rájátszásba, teljesítsük a célkitűzést, majd aztán tárgyalunk a hogyan továbbról. Most megy a foci, nem akarom, hogy a tárgyalások elvonják a figyelmemet. Jól érzem magam a csapatban, az MLS-ben, de a futballban – nézzük csak meg az én kacskaringós karrieremet – mindig benne van a váltás lehetősége. Decemberig még sok ­meccs vár rám, mindkét félnek lesz ideje bőven dönteni – zárta szavait Stieber Zoltán.

TG

Ezek is érdekelhetik