Itthon és a szomszédban

2018.09.13. 20:27

A Göcsej Kupán szerepel a Körmend kosárcsapata

Az Egis Körmend kosárlabdacsapata is részt vesz a 49. Forest Hungary Göcsej Kupán. A piros-feketék pénteken hazai pályán, szombaton és vasárnap pedig a zalai megyeszékhelyen lépnek pályára.

Tóth Judit

Lesz hiányzójuk a körmendieknek, Jonas Zohore Bergstedt dán válogatottbeli kötelezettségének tesz eleget

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Két héttel a bajnoki rajt előtt újabb felkészülési tornán szerepel az Egis Körmend NB I-es kosárcsapata. A nagy hagyományokkal bíró Göcsej Kupán a házigazda Zalakerámia-ZTE KK mellett két külföldi csapattal, a szlovák BK Levicki Patrioti és az osztrák UBSC Graz gárdájával mérkőznek meg Ferencz Csabáék. A körmendi csapat számára azért is érdekes lehet az idei zalai torna, mert a Levickivel és a Grazcal az Alpok Adria Kupa (AAC) első csoportkörében is találkoznak majd a piros-feketék.

Antonis Constantinides körmendi vezetőedző úgy véli, hogy a felkészülési mérkőzések, tornák nagyban segítik a szakmai munkát, emellett arra is lehetőséget adnak, hogy a közönség is ismerkedjen a megújult csapatokkal. A szakember azt mondta, hogy nem elsősorban az eredmény számít, hanem az, hogy lehetőleg minden játékos meccsszituációba kerüljön.

– A hazai rendezésű Mogyorósy Szilárd-emléktorna után is elmondtam, hogy az természetes, hogy az edzőmeccseken még vannak hibák.

Bizonytalanabb megoldások, bátortalanabb vállalások lehetnek, hiszen a játékosok még nincsenek annyira összeszokva. Hogy összeálljon a kerek egész, ahhoz kell jó pár hét vagy talán hónap is. A csapatunkat napról napra, edzésről edzésre építjük fel, és szerintem ezzel máshol is így vannak, ahol sok új kosarast kell egységgé gyúrni. Szerencsére Csorvási Milán és Bán Tibor már edzenek, számítok rájuk. Ami sajnálatos, hogy Jonas Zohore Bergstedt hazautazott a dán válogatotthoz, így ő nem lesz velünk a hét végi tornán. Hiányozni fog magasember-poszton. Két hetünk van a bajnokság kezdetéig, mindenki gőzerővel dolgozik, hogy mire élesben megy, a maximumot tudja nyújtani.

Lesz hiányzójuk a körmendieknek, Jonas Zohore Bergstedt dán válogatottbeli kötelezettségének tesz eleget
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Az Egis Körmend pénteken este (18.00) hazai pályán indítja a Göcsej Kupa mérkőzéssorozatát, az ellenfél a BK Levicki Patrioti csapata lesz. A két régi rivális, a ZTE és a Körmend összecsapására szombaton este kerül sor (19.00) Zalaegerszegen. Mivel mindkét együttes játékosállománya nagy átalakuláson ment át, nagy érdeklődés övezheti a találkozót. Vasárnapi zárómeccsén az UBSC Graz csapatával meccsel a Rába-parti alakulat (13.45), az eredményhirdetés pedig 17.15-kor lesz a zalaegerszegi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában