Edzőváltás Sárváron

2018.09.25. 20:05

Bojan Lazic az NB III-as futballcsapat új trénere

Edzőt cserélt a Sárvár FC NB III-as labdarúgócsapata, Kovács Lászlót Bojan Lazic váltja a kispadon.

Tóth Gábor

Kovács László bő két évet dolgozott Sárváron Fotó: Sárvár FC

Mint azt a klub lapunkhoz eljuttatott közleményében jelezte, az NB III Nyugati csoportjának utolsó előtti helyén álló Sárvár FC közös megegyezéssel szerződést bontott a felnőttcsapat vezetőedzőjével, Kovács Lászlóval. Az egyesület vezetősége megköszönte a szakvezető munkáját, különösen, hogy visszajuttatta a csapatot az NB III-ba, illetve a sárvári utánpótlás fejlesztéséért tett erőfeszítéseit – és további sok sikert kívánt a pályafutásához. A szakmai munka irányítását Bojan Lazic veszi át, aki játékosként az FTC, az MTK és a Sopron színeiben szerepelt a hazai élvonalban – utóbbi klubbal magyar kupát is nyert. Edzőként legutóbb a Puskás Akadémia második, ugyancsak NB III-as csapatát irányította. Érdekesség, hogy a Sárvár vasárnap (15.30) éppen a Puskás Akadémia II. gárdáját fogadja. Lazic kedden este tartotta első edzését új csapatának.

Kovács László bő két évet dolgozott
Sárváron Fotó: Sárvár FC

– Természetesen tisztában vagyok az NB III-as erőviszonyokkal, ismerem a mezőnyt, a csapatokat – árulta el a Sárvár FC új trénere, Bojan Lazic. – A sárvári játékosok jelentős részét is ismerem, tudom, milyen erőt képvisel, mire lehet képes a csapat. Ütőképes társaságot veszek át, motiváltan vágok bele a munkába. A klubvezetés szeretne egy stabil NB III-as egyesületet felépíteni, örülök, hogy ennek a megvalósításában nekem is szerepet szánnak. Az első és a legfontosabb cél a bennmaradás, aztán majd építkezünk tovább. Engem nem érdekelnek a döntetlenek, minden meccsen megpróbálunk győzelemre játszani. Szeretnénk gólokkal, győztes meccsekkel visszacsábítani a szurkolókat a lelátóra – a foci végül is a szurkolókért van. Sárváron minden adott a nyugodt, minőségi munkához, vasárnap rögtön szeretnék győzelemmel bemutatkozni a kispadon, mielőbb meg kell kezdeni a felzárkózást a középmezőnyhöz.

– Bő két évet töltöttem el Sárváron, az első szezonomban menet közben vettem át a társaságot, sikerült felrázni a csapatot, majdnem megőriztük az NB III-as tagságot, de a harmadosztály átszervezése, a létszámszűkítés minket sem kímélt – elevenítette fel a kezdeteket a Sárvár FC távozó edzője, Kovács László. – Majd veretlenül nyertünk bajnokságot a megyei I. osztályban, sikerrel vívtuk meg az osztályozót, így egyből visszajutottunk az NB III-ba – és közben megnyertük a megyei magyar kupát is. Az idei év viszont nem úgy alakult, ahogyan elterveztük, mert ugyan hét forduló alatt csak háromszor kaptunk ki, de nem sikerült meccset nyerni, a döntetlenekért pedig csak egy pontot adnak. Vagyis a viszonylagos sikertelenség teljes mértékben feljogosította a vezetőséget arra, hogy edzőt váltson. Elfogadom, megértem a döntést. Sajnálom, hogy nem fejezhettem be a munkát Sárváron, mert úgy gondolom, hogy az eddig mutatottnál több van a csapatban, nem lesz gond a bennmaradással. Köszönettel tartozom a városnak, a klubnak, a játékosoknak, örülök, hogy a Sárvár FC edzője lehettem – és a folytatásra sok sikert kívánok a fiúknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában