Egy arany, két ezüst és egy bronz a termés

2018.09.05. 21:03

Csodásan indult a szenior-vb a szombathelyi versenyzőknek

Négy szombathelyi atléta állt rajthoz a szenior atlétikai világbajnokság első két napján, és mindannyian érmet szereztek.

Horváth Erika

Fotó: HVSE

Csodálatosan sikerült Vas megyei szempontból a szenior at­léták spanyolországi világbaj­nokságának nyitónapja. A Ha­ladás VSE mindhárom kalapácsvetője dobogóra állhatott; Fábián Zoltánnak ezúttal sem akadt komoly riválisa, idei legjobb eredményével, 65,15 méterrel, közel hét méteres előnnyel nyerte meg az M45-ös korosztály versenyét, egyben ötödik szenior világbajnoki címét. Dobogóra állhatott Küllős Péter is az M40-es kategóriában. Spanyol és venezuelai rivális mögött szerezte meg a harmadik helyet a 17 fős mezőnyben úgy, hogy utolsó, 56,26 méteres kísérletével tíz centivel előzte meg az addig dobogós helyen álló francia ellenfelét – ez a bronz az első vb-érme a szeniorok között.

Fotó: HVSE

Késő este két csoportban bonyolították le az M50-esek versenyét, az erősebb csoportban Lezsák Balázzsal. (Ebben a korosztályban már nem 7,26, hanem 6 kg-os kalapáccsal dobnak a résztvevők.) Ketten kiemelkedtek a mezőnyből. Az argentin Marzo nagyon bekezdett (61,95), Lezsáknak a harmadik sorozatban sikerült szintén 61 méter fölé jutnia (61,02), de a folytatásban a szervezőknek egy hálóban landolt és ott fennakadt kalapáccsal való harca miatt bekövetkezett hosszabb szünet után tovább már nem tudott javítani. Nyert az argentin 62,31-dal, Lezsák Balázs ezüstéremmel zárta a vb-t.

Szerdán délelőtt állt rajthoz az 5000 méteres gyaloglás W50-es, 22 fős mezőnyében Bodorkós-Horváth Katalin, a Szombathelyi Dobó SE versenyzője. Domján Miklós tanítványa az idei négy Európa-bajnoki cím után első világbajnoki érmének, egy ezüstnek örülhetett. A francia Sylvie Sevellec (25:15,19) mögött lett második 26:58,30 perces eredménnyel. A kalapácsvetők végeztek, Kata viszont még két számban (10 km, 20 km) rajthoz áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában