Európa-bajnokot köszöntöttek Szombathelyen

2018.09.03. 22:15

Ekler Lucát és edzőit dr. Puskás Tivadar és Koczka Tibor látta vendégül

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester fogadta a berlini paralimpiai Európa-bajnokságon két aranyérmet szerzett Ekler Lucát, valamint edzőiket.

Pum András

Balról Halmosiné Séfer Rozália, dr. Puskás Tivadar, Ekler Luca, Koczka Tibor és Lengyák György Fotó: Nagy Jácint

Hétfőn kora délután benépesült dr. Puskás Tivadar polgármesteri irodája, a berlini paralimpiai Európa-bajnokságban távolugrásban világcsúccsal aranyérmet, 200 méteren pedig bronzérmet szerzett Ekler Lucát és edzőit, Halmosiné Séfer Rozáliát és Lengyák Györgyöt fogadta Koczka Tibor sportért is felelős alpolgármesterrel együtt. A polgármester hangsúlyozta: mindig jó hallani, amikor egy szombathelyi sportoló világraszóló eredményt ér el, ilyenkor mindannyian úgy érezzük, egy kicsit a mi sikerünk is.

Balról Halmosiné Séfer Rozália, dr. Puskás Tivadar, Ekler Luca, Koczka Tibor és Lengyák György Fotó: Nagy Jácint

Koczka Tibor kiemelte: tavaly áprilisban fogadta el a város Szombathely sportkoncepcióját, melyben külön fejezet szól a fogyatékkal élő sportolók segítéséről. Az alpolgármester kérte, hogy Luca álljon a kezdeményezés élére, koordinálja azt. Az Európa-bajnoknő örült a felkérésnek és készséggel el is vállalta – nem csak a sportért, hanem Szombathelyért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában