Asztalitenisz

2024.05.27. 12:23

Tarolt a Vasszécseny - Két arany az Ambrózy-Migazzi-iskola asztaliteniszezőitől

Az asztalitenisz diákolimpia országos döntőben a vasszécsenyi Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola és az egervölgyi Suli Harmónia Általános Iskola leány és fiú csapatai is remekül teljesítettek.

Sütő Dániel

Forrás: VN/MDSZ

A Kiskunfélegyházán rendezett háromnapos csapatversenyen két vasi iskola nyújtott kimagasló eredményeket. Vármegyénk képviseletében a vasszécsenyi Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola leány és fiú csapatai is kitettek magukért. Az első napon egyéniben Gerencsér Liána alkotott maradandót, akinek nem volt kikövezve a döntőbe vezető út, de a finálé még a korábbi meccseknél is jóval nehezebb volt. Az ellenfél 2-0-ás vezetése után nem adott senki sok esélyt Liának, de felállt innen és egyenlített – 2-2. A döntő szettben 13-12-nél mérkőzéslabdája volt, majd 15-13 oda. Egy ponton múlt. Lia ezüstérme az iskola eddigi legjobb egyéni asztalitenisz eredménye. A III-IV. korcsoportos lánycsapat az éremszerzést tűzte kicélul. Viszonylag könnyen nyerte megcsoportját a Vasszécseny, amely a négybe jutásért Esztergomot múlta felül. A lányok az elődöntőben 2-1-re verték a sombereki gárdát. A döntőben a jó erőkből álló Veresegyháza következett, amely ugyancsak kikapott 2-1-re a vasiaktól.

Az Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola lány bajnokcsapatának tagjai: Horváth Boglárka, Németh Jázmin, Pothárn Noémi.

Sok idő nem volt az ünneplésre, mert szurkolni kellett a fiúknak, akik szintén a döntőig meneteltek. A fő cél a 8-ba jutás volt, mivel 5-6. osztályos fiúkból igyekeztek felvenni a harcot 7-8. osztályosokkal. A vasszécsenyiek nem kis meglepetésre megnyerték a csoportjukat Szolnok és Balmazújváros ellen, majd a nyolcba kerülésért Pécs csapatát gyűrték le 3-0-ra. Nem volt megállás, az elődöntőért azzal a Waldorf iskolával meccseltek a vasiak, amelytől tavaly kikaptak. Idén már a Waldorf sem jelentett akadályt, négybe jutottak a vasszécsenyiek, amit előzetesen senki sem várt. És ezzel még mindig nem volt vége a meglepetéseknek. A fiúk egységet mutattak, ha valakinek nem ment, akkor a többiek hozták a meccset. Az elődöntőt is nyerték 2-1-re, majd a döntőben 1-1-es állásnál az utolsó meccset sikerült 0-2-ről megfordítani és 3-2-re diadalmaskodni.

Az Ambrózy-Migazzi István Általános Iskola fiú bajnokcsapatának tagjai: Bobay Dávid, Jánosi Misi, Pungor Áron, Szerdahelyi Máté.

A torna utolsó napján egyéniben a szintén vasszécsenyi Horváth Boglárka ötödik helyen végzett.

Az egervölgyi Suli Harmónia Általános Iskola kis iskola lévén is szép sikert ért el az országos döntőben. I-II. korcsoportban a fiú és leány csapat is továbbjutott a vármegyei döntőn, így ők képviselték Vast az országos megmérettetésen. A leányok a csoportkörben pécsi és kecskeméti iskolák ellen játszottak és másodikként jutottak tovább. A fiúk gerlai, tornyospálcai és szolnoki ellenfeleken keresztül jutottak a legjobb nyolcba.

A lányok a következő meccsükön zalai csapat ellen nyertek. Bravúrnak számít az eredmény, hisz az ellenfelünknél szerepelt az egyéni verseny győztese. Ezzel a sikerrel a legjobb négybe kerültek. Sajnos a nagy küzdelem ellenére a döntőbe jutásért alul maradtak a kiskunfélegyházi csapattal szemben. A harmadik helyért játszott helyosztón vissza tudtak vágni a vasiak a csoportkörben elszenvedett vereségért a kecskeméti csapatnak, így az előkelő harmadik helyen végeztek.

A fiúk a legjobb négy közé jutásért vívott csatában a későbbi győztes Kiskunfélegyházával szemben alulmaradtak, de így is az előkelő ötödik helyen végeztek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában