Moosburg

2018.09.17. 20:41

Három vasi arany az ausztriai 3D íjász világbajnokságról

Moosburg Remekül szerepeltek a nádasdi, sárvári, szombathelyi sportolók az ausztriai 3D íjász világbajnokságon – három vb-arany is Vas megyébe került.

Tóth Gábor

Az ausztriai Moosburg városában rendezték meg a HDH-IAA 3D íjász-világbajnokságot. Az erőpróbán összesen 567 versenyző indult, 120 fő alkotta a magyar delegációt – ott voltak a mezőnyben a Hétdombi IKSE Nádasd, a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesület, illetve a Nibur SE-Haladás VSE sportolói.

A vb-n három napon keresztül a selejtezők zajlottak négy különböző pályán, a negyedik versenynapon pedig a döntőket rendezték. A magyar íjászok remekeltek, összesen 22 arany-, 14 ezüst- és nyolc bronzérmet szereztek. A nádasdi íjászok közül Molnár Ferenc és Dugmanicsné Dombai Beáta is világbajnoki címmel térhetett haza, de ugyancsak vb-aranyat nyert a sárvári Rabotka György Viktor.

Eredmények, Hétdombi IKSE Nádasd: 1. Molnár Ferenc (TR-RB felnőtt férfi) 1. Dugmanicsné Dombai Beáta (HU felnőtt női), 2. Bulin Andrea (barebow felnőtt női), 3. Windischmann Mercédesz (TR-RB veterán női), 6. Dezsőné Cser Edit (TR-RB felnőtt női), 6. Dugmanics Noémi (TR-RB mini női), 39. Dugmanics Tamás (TR-RB felnőtt férfi). Sárvári Hagyományörző és Íjász Egyesület: 1. Rabotka György Viktor (BB felnőtt férfi), 8. Rabotka György Viktor (TR-LB felnőtt férfi). Nibur SE Haladás: 7. Tomsics Balázs (TR-RB felnőtt férfi).TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában