labdarúgás

2018.09.27. 15:31

Horváth Ferenc a Haladás vezetőedzője

A legutóbb Balmazújvárosban dolgozó tréner a bajnokság végéig írt alá a Szombathelyi Haladásnál.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A 45 éves, fővárosi születésű Horváth Ferenc a Budapest Honvédban kezdte játékospályafutását, majd a Videoton, FTC, a belga Genk, a német Cottbus, az izraeli Maccabi Tel-Aviv, majd az Újpest, a spanyol Almeíra, a portugál Estoril Praia, ismét a Videoton, a skót Livingstone, a Diósgyőr, az FC Fehérvár, a Paks, a Pápa, az osztrák SC Ostbahn XI., végül az SV Markt csapatában futballozott. Belga bajnok, kupagyőztes, kétszeres szuperkupa-győztes, izraeli kupagyőztes, portugál másodosztályú bajnok. 286 NB I-es meccsen 115 gólt jegyzett, a válogatottban 32 mérkőzésen 11 találatot szerzett. Edzőként az FTC utánpótlásában, aztán Vecsésen, Szigetszentmiklóson dolgozott. Az NB I-ben először Kecskeméten kapott lehetőséget, aztán Pakson, Győrben, a Videotonnál munkálkodott – Székesfehérváron szezon közben érkezett és ezüstérmet szerzett a piros-kékekkel. Utána Diósgyőrben irányította a szakmai munkát, 2017 nyarán szerződött az akkor még NB I-es Balmazújvároshoz, ám csapatával búcsúzott az első osztálytól.

Fotó: Unger Tamás

Horváth viszont maradt a másodosztályú Balmazújvárosban: sőt, szerdán este a Monor (1-0) elleni bajnokin még ő irányította a hajdúságiakat. Csütörtök délután viszont már a Szombathelyi Haladás edzését vezette. Horváth nem egyedül, két segítőjével érkezett.

- Horváth Ferenccel a bajnokság végéig kötöttünk szerződést – tudtuk meg Tóth Miklóstól, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatójától. – Mivel a csapat az utolsó helyen áll a tabellán, nem is lehet más célunk, mint, hogy bentmaradjunk a bajnokságban. Bízunk bent, új edzőnkkel a cél teljesíthető. Horváth Ferenccel együtt érkezik Szamosi Tamás másodedző és Borsos Vilmos kapusedző. Így a korábbi másodedző, Pinte Attila mellett Jakab Csaba kapusedző is távozik – további változás nincs a szakmai stábban.

– Ami a terveket illeti, azt nem hiszem, hogy különösebben ecsetelnem kellene, nyilván konkrétan a bentmaradás a cél – mondta az első szombathelyi edzése előtt Horváth Ferenc. – Azt gondolom, ez teljesíthető elvárás a csapattal szemben. Amennyiben rendesen dolgozunk, ha mindenki megtesz mindent, akkor meggyőződésem, hogy NB I-es marad a Haladás. Az én kérésemre írtunk alá a bajnokság végéig, így meghagytam a lehetőségét a vezetőknek, hogy utána ők döntsenek a sorsomról. Természetesen mindig nagyon nehéz szezon közben átvenni egy csapatot, hiszen nem tudni milyen edzettségi, mentális állapotban vannak a játékosok. De azért dolgozunk, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsunk.

– Egy évig dolgoztam együtt Horváth Ferenccel Balmazújvárosban, kizárólag jókat mondhatok róla – tudtuk meg a hajdúságiaktól nyáron igazolt ukrán védőtől, Jurij Habovdától. – Nagyon intelligens, rátermett, jó edző, aki pontosan tudja mi szükséges ahhoz, hogy egy csapat eredményes legyen, tudja, mit akar viszontlátni a pályán. Kedvelem a mentalitását, a karakterét, a stílusát. Hiszem, hogy vele az eddigieknél jobb eredményeket érünk el és megindulunk felfelé a táblázaton.

Horváth Ferenc a szombati, Paks (17.00) elleni mérkőzésen mutatkozhatna be a kispadon. Ám mivel a Balmazújváros utolsó, NB I-es, FTC (2-2) elleni bajnokiján kiállította a játékvezető, ezért egy meccses eltiltást kapott. Így csak a lelátóról követheti a tolnaiak elleni bajnokit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában