kosárlabda

2018.09.29. 07:00

Sopron–Falco KC – Kezdésnek szomszédvári rangadó

A FalcoVulcano Energia KC Szombathely szombaton 18 óra kor a szomszédvár Sopron vendégeként kezdi a 2018/2019-es NB I-es kosárlabda-bajnokság alapszakaszát.

Tóth Gábor

Váradi Benedek lassan utoléri magát, de már játékra jelentkezett Fotó: Unger Tamás

A felek a felkészülési időszakban két edzőmeccset is vívtak egymással, Szombathelyen 78-74-re nyert az SKC, a soproni találkozó pedig döntetlennel zárult (74-74). A szombathelyi gárda az utolsó napokban sem lassított, a héten két edzőmérkőzést is vívott: hétfőn az osztrák bajnok Kapfenberget verte biztosan (75-65), szerdán pedig a szlovák Komarno gárdáját (88-64) – utóbbi mérkőzésen már pályára lépett a talpcsonttöréséből lassan felépülő Váradi is. Akárcsak a Falco, a Sopron is alaposan kicserélődött a nyáron, teljes légióssorát lecserélte, és a magyar mag is komoly változáson esett át. A Falco soros ellenfele tavaly a bentmaradásért küzdött – idén vélhetően merészebb célokat jelölt ki a klubvezetés.

– Az edzőmérkőzéseken csak gyakoroltunk, nem mutattuk meg az igazi arcunkat, és vélhetően ugyanígy van ezzel a Sopron is – árulta el Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC nyáron érkezett trénere. – Az biztos, hogy a soproni csapat jó játékosokat vonultat fel, masszívnak tűnik, igaz, ott is sok az új fi ú, akiknek össze kell szokniuk. A rajt mindig fontos, ennek megfelelően szeretnénk győzelemmel nyitni. Ráadásul szomszédvári összecsapásról van szó, bizonyára sok szurkoló elkísér majd minket, nekik sem okozhatunk csalódást. Idegenben mindig nehezebb játszani, az első meccs mindig kemény, de úgy gondolom, hogy lesz esélyünk nyerni Sopronban. Teljes a keretünk.

Váradi Benedek lassan utoléri magát, de már játékra jelentkezett
Fotó: Unger Tamás

– Nagyon jó társaság gyűlt össze, kiváló képességű, ráadásul intelligens kosarasokat igazoltunk – árulta el véleményét Váradi Benedek, a Falco KC csapatkapitánya. – Gyorsan meglett az összhang a játékosok között, működik a kémia, a csapatmorállal biztosan nem lesz probléma. Kemény volt a felkészülési időszak, becsülettel felkészültünk az új szezonra. Nekem tetszik, amit az új edző játszatni akar a csapattal, bizakodó vagyok a szezont illetően, szerintem ismét összejöhet egy jó eredmény – nemcsak jó játékosokat, hanem egy kiváló edzőt is szerződtettünk. Magamról annyit, hogy egy ideje már teljes értékű edzésmunkát végzek, de még három-négy hétre szükségem van, hogy százszázalékos állapotba kerüljek. De addig is a mérkőzéseken pályára lép hetek.

A Sopron–Falco mérkőzésre csak a helyszínen válthatják meg belépőiket a szombathelyi drukkerek. A házigazda 220 jegyet biztosít a vasi szurkolók számára, a vendégpénztár 16.45-kor nyit ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában