Érmes tájfutók

2018.10.29. 20:03

Első helyen végzett az Alpokalja váltója

A vasi versenyzők közül Juhász Júlia és Gömbös Gyula szerepelt a legjobban a megyénkben rendezett normál távú országos tájfutó bajnokságon. Az alföldi csapatversenyen az Alpokalja együttese F20-as kategóriában aranyérmet szerzett.

Pum András

Szentgotthárd mellett, festői környezetben, a Hársas-tónál rendezték az év utolsó egyéni tájfutó-bajnokságát, a sportág klasszikusának számító normál távú országos bajnokságot. A népes, 900 főt felvonultató mezőnyben a vasi klubok versenyzői is érmes reményekkel álltak rajthoz. A pályakitűző a terep adottságait kihasználva inkább figyelősebb, sokpontos, technikailag nehezebb pályákkal készült – meglepve ezzel a mezőny jó részét, akik inkább a hosszabb átmenetekre és útvonal-választásokra készültek. Két vasi versenyzőnek – Juhász Júliának és Gömbös Gyulának – korosztályában sikerült dobogóra állnia, emellett több pódiumos helyezést is elértek megyénk versenyzői.

A jobb vasi eredmények: F14: 4. Sarkadi Lehel (Haladás VSE). F12: 4. Süle Dávid (Sárvári Kinizsi). F18: 6. Bognár Zoltán (Alpokalja SE) F20: 6. Szalay Levente (Alpokalja) N35. 2. Juhász Júlia (Alpokalja). N55: 5. Koczka Gabriella (Haladás VSE) F70: 2. Gömbös Gyula (Sárvári Kinizsi).

Az Alpokalja Bognár Zoltán, Szalay Levente, Veszelszki Barnabás
összetételű csapata aranyérmet szerzett Fotó: Marosi Ákos

Kiskunmajsa térségében rendezték a tájfutó országos csapatbajnokságok utolsó hétvégéjét, ahol folytatódott a vasi sikerszéria. Az Alpokalja SK Bognár Zoltán, Szalay Levente, Veszelszki Barnabás összeállítású csapata a júniusi magabiztos váltóarany után most sem adta alább: a csapatderbin F20-as kategóriában magyar bajnoki címet szerzett. A legizgalmasabb számban, a pontbegyűjtő csapatbajnokságon – ahol a csapatok a saját versenyidejükből maguk osztják el egymás között a kötelező pontok mellett megadott pontokat – nagy taktikai csatában az Alpokalja (Bognár, Veszelszki, Szalay) ezüstérmet szerzett. A zárófutamon – ahol az ötfős váltók a különböző utánpótlás kategóriák egy-egy futójából állnak össze egy felnőttel kiegészülve – az Alpokalja fiúcsapata hatalmas formát mutatva a hetedik helyen futott be, az egyesületeket tekintve ez top 6-os eredmény. Ezzel a két éve alakult utánpótlásnevelő klub a bajnoki pontversenyben két helyet előrelépve a tizedik helyen zárt.

Juhász Júlia dobogóra állt a Hársas-tónál rendezett bajnokságon
Fotó: Máthé István

A jobb vasi eredmények. Országos csapatbajnokság. F16: 7. Alpokalja. F18: 6. Alpokalja. F20: 1. Alpokalja, 8. Haladás VSE. N105: 5. Haladás VSE. N125: 6. Alpokalja. Pontbegyűjtő csapatbajnokság. F18: 7. Alpokalja. F20: 2. Alpokalja, 6. Haladás VSE. N14: 8. Haladás VSE. N 105: 4 . Haladás VSE. Egyesületi Váltóbajnokság: 7. Alpokalja (Hargitai Barnabás, Molnár Péter, Bognár Zoltán, Veszelszki Barnabás, Szalay Levente).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában