Sport

2018.10.06. 20:33

Fölényes körmendi győzelem

A vártnál könnyebben nyerte meg az Egis Körmend az Alba Fehérvár elleni rangadót. A bajnokság első hazai mérkőzése 18 pontos vasi sikert hozott.

Tóth Judit

Egis Körmend – Alba Fehérvár 83–65 (27–12, 15–13, 24–23, 17–17)

 

Körmend, 2000 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés 2. forduló

Vezette: Benczur T., Ádám J., Goda L.

 

 

KÖRMEND: McNeail 8, PRICE 13/3, FERENCZ 18/12, HAMMONDS 18, BERGSTEDT 11

Csere: Bradford 5/3, Németh 1, Csorvási 4, Lajsz 2, Bán 3

Edző: Bojan Hristovski

 

Alba Fehérvár: Cartwright 10/3, BOYKINS 17/6, Filipovity 1, Lóránt 5, HEATH 24/12

Csere: Varga-, Freeman 6, Bullock-, Tóth P. 2

Vezetőedző: Branislav Dzunics

 

 

Az eredmény alakulása. 5. perc: 12-6. 8. perc: 21-6. 13. perc: 29-16. 17. perc 34-22.

  • perc: 57-38. 28. perc: 59-41. 33. perc: 70-55. 37. perc: 76-60.
  •  

    Kipontozódott: -

     

    Az Egis Körmend első hazai mérkőzésén telt ház fogadta a csapatokat, a kispadon Antonis Constantinides eltiltása miatt Bojan Hristoviski másodedző dirigálta a piros-feketéket. Az első kosarat Price szerezte, majd követte Bergstedt is. Lóránttól gyorsan jön a válasz, Heath egy hárompontossal meg már az Alba javára billentette a mérkőzést. Ferencz két triplájával viszont máris a Körmendnél volt az előny, innentől szárnyakat is kaptak a piros-feketék. Bergstedt zsákolása koronázta a vasiak nagy rohamát, akik agresszív védekezésükkel az első negyedben csak 12 pontot engedtek a Fehérvárnak.

    A második etapban is fölényben játszott a Körmend, de némileg mérséklődött az iram. Az Alba pech-szériája tovább folytatódott, Lóránték túl sokat vállaltak a távolról, kevés eredménnyel. A 12. percig nyolc kísérletből mindössze egyszer találtak be a hárompontos vonaltól. Nem úgy Bradford, aki a negyed közepén bátran elvállata, és nem hibázta el. A nagyszünetig kitartott a Körmend lendülete, bár a pontszerzési kedv alábbhagyott, a hazaiak végig érvényesítették akaratukat.

    A második félidő elején néhány másodpercig úgy tűnt, hogy komolyabb fokozatra kapcsol az Alba, gyors egymásutánban Boykins és Cartwright szerzett kosarat, utóbbi dobása három pontot ért. Komoly küzdelem zajlott a pályán, döntő többségében a Körmend került ki győztesen a párharcból. Hammonds pontjaival a 23. percre húszra nőtt a különbség a két csapat között (50-30). Ferenczék a tetemes előnyt a negyed végig tartani tudták.

    Szép jelenettel kezdődött az utolsó játékrészt, McNeail gólpassza után Hammonds zsákolt nagyot, amit gyorsan megtoldott egy újabbal. A 208 centis Heath pontjaival arasztolt előre az Alba, az amerikai a mezőny legeredményesebbje volt 24 pontjával. Hammondsnak voltak bravúros megoldásai, és ebből a negyedből sem hiányzott a Ferencz-tripla. A körmendi kapitány már a negyedik hárompontosánál tartott, a másik oldalon Lóránt Péter ezúttal nem tudott csapata vezére lenni. A végjátékra a hazai győzelem nem volt kérdés, a piros-feketéknek az utolsó percekre is voltak tartalékai, így szurkolótáboruk igazi örömünnepként élte meg a találkozót.

     

    Antonis Constantinides: Gratulálok a fiúknak és Bojan Hristovski edzőkollégámnak. A Debrecenben látott játék után ma egy teljesen más arcát mutatta a csapatom, elégedett voltam a játékosaimmal, fegyelmezettek voltak végig, így megnehezítették ellenfelünk dolgát. Persze az Alba nem volt könnyű helyzetben, a hét közepén szerepeltek a FIBA Europe Cup-ban, éppen ezért talán kicsit fáradtabbak is voltak hozzánk képest.

     

    Branislav Dzunics: Ez nem a mi napunk volt, nem játszottunk jól. Gratulálok a Körmendnek, gyakorlatilag az első negyedben eldőlt a találkozó. Sajnálom, hogy nem tudtunk jobb meccset játszani, a hibáinkat és a játékunkat inkább nem minősítem.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában