vasi versenyző

2018.10.05. 19:23

Lakosék ötödikek – A magyar női válogatott remekelt a sakkolimpián

Az ötödik helyen fejezte be a grúziai sakkolimpiát a Haladás VSE-Infraplan női nagymesterét, Lakos Nikolettát is soraiban tudó magyar női válogatott. A férficsapat 18. lett.

Horváth Erika

A magyar női sakkválogatott remekül menetelt a 11 fordulós versenyben, az első nyolc játéknapon hat győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a negyedik helyről fordult a fi nisbe. A szerdai 9. fordulóban viszont elszenvedte második vereségét is, az Egyesült Államok kvartettjével szemben maradt alul 2,5- 1,5-re. (Lakos Nikoletta ezen a mérkőzésen nem játszott.) A tizedik helyre csúszott le válogatottunk, amelynek a 10. fordulóban Vietnam ellen kellett asztalhoz ülnie. Döntetlen (2- 2) lett a vége, az éltáblás, vietnami származású Európa-bajnokunk, Hoang Thanh Trang sötéttel mentett pontot, Gara Anita világossal kikapott, míg Gara Tícia sötéttel, Lakos Nikoletta pedig világossal remizett. Nyolcadik helyre lépett előre a csapat a pénteki zárókör előtt, de a sűrű élmezőnyben a szlovénok legyőzése (3,5-0,5) egy nagyobb ugrást jelenthetett – Gara Anita és Terbe Julianna sötéttel, míg Gara Tícia világossal gyűjtötte be a teljes pontot. Az éltáblás Hoang Thanh Trang ezúttal döntetlent ért el, de így is az együttes kiemelkedő legjobbja volt, tíz partijából hetet megnyert három remi mellett. A csapat hét győzelmet, két döntetlent és két vereséget számlált, 16 pontot gyűjtött, ezzel ötödikként zárt. Sikerült teljesíteni a célkitűzést, azaz a legjobb tízbe kerülést. A bravúr sem sokon múlt, az aranyérmet Kína szerezte meg a szintén 18 pontos Ukrajna előtt, bronzérmes a házigazda Grúzia lett 17 ponttal. Lakos Nikoletta hat mérkőzésen játszott, két győzelem, három döntetlen és egy vereség volt a mérlege. A magyar férfi válogatott a csalódást jelentő 18. helyen zárt 15 pontjával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában