versenysorozat

2018.10.15. 21:59

Második helyen

Másodikként végzett a kettesfogat-hajtók C kategóriás országos bajnokságán Vas megye csapata.

Horváth Erika

Az OB-döntő dobogójának második fokán Vas megye csapata, balról ifj. Szájer József, Varga Szilárd, Geröly Tibor Fotó: VM Lovassport Egyesület

A megyei kvalifi kációs versenysorozat első három helyezettje, Geröly Tibor (Főnix LE, Gencsapáti), ifj. Szájer József (Katafai LSE) és Varga Szilárd László (Uraiújfalui SE) alkothatta Vas megye együttesét – amelyet Novák Szabolcs vezetett – a dunántúli megyék és Dél-Szlovákia negyedik alkalommal megrendezett regionális döntőjében, valamint az országos döntőben is. A sárkeresztúri regionális versenyen kilenc csapat, illetve 38 kettes fogat vett részt. A három hibátlanul teljesítő együttes közül az össz idő döntött; a vasi trió lett az első (652,63 mp) Fejér (661,94) és Zala megye (724,17) csapata előtt. Az egyéni versenyben 15-en hibátlanok maradtak mindkét fordulóban, így összevetés döntött közöttük. A vasiak közül Geröly Tibor ért fel a dobogóra, a második helyet szerezte meg (118,38) a mezőszilasi Semjén Attila (115,29) mögött. Az élmezőnyben végzett Varga Szilárd is, ötödik lett (131,52).

Az OB-döntő dobogójának második fokán Vas megye csapata, balról ifj. Szájer József, Varga Szilárd, Geröly Tibor
Fotó: VM Lovassport Egyesület

A főpróba tehát jól sikerült. Egy hét múlva a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakoly volt a házigazdája a 18 megye csapatát felvonultató országos döntőnek, ahol két forduló és hibapontok alapján rangsoroltak. Ott a dobogó második fokára állhatott fel a vasi gárda, az első Zala, a harmadik Fejér lett. Az egyéni versenyben 49-en szerepeltek. Geröly Tibor is azon öt versenyző között volt, akik mindkét fordulóban hibátlanul teljesítették a pályát, ő a legygyorsabban is. Az összevetésben nem volt szerencséje, bár ő volt a leggyorsabb, egy verőhiba miatt végül be kellett érnie az ötödik hellyel. A másik két vasi versenyző közül Varga Szilárd a hatodik, ifj. Szájer József a 11. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában