Rajt az Extraligában

2018.10.02. 20:59

Szerda este a bajnoki címvédőt fogadja az újonc Haladás

Szerdán hazai pályán kezdi meg a bajnokságot a Hungast-Haladás Szombathely Extraligában újonc röplabdacsapata, a bajnoki címvédő Békéscsaba lesz a vendége (19.00).

Horváth Erika

Az újjászerveződött Haladás tegnap bemutatkozott a sajtó képviselőinek, ma pedig első extraligás bajnokiját is lejátssza

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Egy, a 14. fordulóból előrehozott találkozóval kezdődik meg szerdán a női röplabda Extraliga: az előző szezonban NB I-es újoncként hatalmas meglepetésre a legmagasabb osztályba jutást is kiharcoló Hungast-Haladás Szombathely fogadja a jelenlegi legjobb magyar klubcsapatot, a nemzetközi porondon is érdekelt bajnoki címvédőt, a Békéscsabai RSE gárdáját. A találkozó 19 órakor kezdődik a Haladás Sportkomplexumban.

 

A zöld-fehérek keddi sajtótájékoztatóján Bedőcs Gergely vezetőedző erre a mérkőzésre is kitért. Mint elmondta, természetesen a vendégegyüttes az esélyes, de mindent elkövetnek, hogy a nézők – akik remélhetőleg nagy létszámban látogatnak ki – a következő mérkőzéseken is kíváncsiak legyenek a csapatra. A békéscsabai együttes keretének

tagja Bodovics Hanna is, akit egy másik szombathelyi nevelésű játékossal, Takács Dorotival (MTK) együtt megpróbáltak hazacsábítani, de nem sikerült.

A továbbra is Hungast-Haladás Szombathely néven működő, immár extraligás csapat jelenlegi helyzetéről Bokor Zsolt, a klub sportigazgatója, Foki Róbert elnökségi tag, dr. Mucsi Péter, a előző szezon sikercsapatának vezetőedzője, ma már szakosztályvezetője és Bedőcs Gergely adott tájékoztatást.

A tavalyi keretből három idegenlégióst sikerült megtartani

– Nicole Kinsert, Andrea Kalmant, Milana Reljicet – , saját nevelésű játékos továbbra is Bokor Laura, illetve még két sportiskolás, Csóka Lili és Marton Gabriella is a felnőttekkel edzhet. Jó néhány új játékost is kellett szerződtetniük, ami nem volt könnyű feladat, mert a magyar röplabdások ára – a szövetségnek az Extraligában bevezetett új szabálya miatt, miszerint a pályán a liberón kívül mindig leg-alább két magyarnak kell tartózkodnia – az egeket verdesi. Azért három újabb légióson – az amerikai Katie Huffon, a kanadai-szlovén Stephanie Lojenen és az osztrák válogatott liberójátékosán, Sophie Wallneren – kívül magyarokat is sikerült igazolni: a feladó Kolada Juditot a TFSE-ből, ütőként pedig Takács Bernadettet az MTK-ból, valamint az Egerből indult Dobó Alexandrát, aki Ausztráliából tért haza. De még mindig nem teljes a keret. Napokon belül érkezhet egy 189 centi magas szerb center, azonban még egy feladót továbbra is keresnek. Remélik, a közönség türelmes lesz a csapattal, amelynek a célja az extraligás tagság megőrzése. A bajnokság új lebonyolítási rendje ad időt arra, hogy összeérjen a zöld-fehérek alakulata is. Idén hat csapat (Békéscsaba, Nyíregyháza, Haladás, Jászberény, UTE, Vasas) játszik egymással két oda-visszavágós kört, tehát 20 forduló után derül ki, melyik négy csapat küzdhet majd meg a dobogós helyekért. Az 5–6. helyezettek az NB I. 1–4. helyezettjével játszanak majd négy extraligás helyért (mert jövőre nyolccsapatosra bővül az első osztály). Jelenlegi extraligás csapat az NB I-ből nem eshet ki.

Az újjászerveződött Haladás tegnap bemutatkozott a sajtó képviselőinek, ma pedig első extraligás bajnokiját is lejátssza
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Mint elhangzott: a szakosztály költségvetése stabil, megmaradtak a nagyobb támogatók és sok kisebb is csatlakozott. A minőségi bajnoksághoz alkalmazkodva igyekeznek profi körülményeket teremteni. Vonatkozik ez a szakmai stábra is. Bedőcs Gergely vezetőedző segítője Széll Dániel, aki az előző szezonban is dolgozott már másodedzőként. A statisztikusi feladatokat Kovács Krisztián látja el, az erőnléti edző Lippai Dávid, a csapat orvosa dr. Niklai Bálint, gyógytornásza Ardhoffer Andrea, masszőre Varga Attila.

Utóbbiak is azon munkálkodnak, hogy a kisebb térdsérüléssel küszködő center,

Katie Huff is pályára léphessen a ma esti bajnoki nyitányon. HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában