Kick-box-Eb-n jártak

2018.11.28. 19:57

A masters korosztályban Bertalan Gábor bronzérmes lett

A magyar váloga­tott tagjaként kick-box-Euró­pa-bajnokságon jártak a Controll SE sportolói.

Tóth Gábor

A szombathelyi Eb-delegáció. Balról Szmolek Emánuel, Bertalan Gábor, Szakál Diána, Bárdosi Sándor, Dancsó Zoltán

Fotó: Controll SE

A szlovéniai WAKO Európa-bajnokságon a pointfighting, a light-contact, a full-contact és a zenés formagyakorlat szakágak legjobbjai gyűltek össze. A kontinenstornán 31 ország 500 versenyzője vett részt, a szombathelyi Controll SE-t négy sportoló képviselte.

Bárdosi Sándor (full-contact, 71 kg) remekül kezdett, első mérkőzésén biztosan verve román riválisát bejutott a nyolc közé. A negyeddöntőben a vb-ezüstérmes, Eb-címvédő, későbbi győztes orosz Konikov azonban jobbnak bizonyult, így az ötödik helyen zárt. Szmolek Emánuel (light-contact, 79 kg) junior vb- és Eb-aranyérmesként, utolsó éves juniorként tette próbára tudását a felnőttek mezőnyében. A nyolcaddöntőben kezdett, német riválisa ellen nehezen melegedett be, aztán a második menetben fordított és a folytatásban egyre nagyobb előnyre tett szert. Ám a nagy igyekezetében több apró szabálytalanságot vétett, a negyedik hibája után pedig leléptette a bíró – egy megnyert mérkőzést bukott így el. A magyar bajnok Szakál Diána (light-contact, 65 kg) még csak bontogatja szárnyait a nemzetközi porondon, első mérkőzése után búcsúzni kényszerült.

A szombathelyi Eb-delegáció. Balról Szmolek Emánuel, Bertalan Gábor, Szakál Diána, Bárdosi Sándor, Dancsó Zoltán
Fotó: Controll SE

Bertalan Gábor (masters 63 kg, light contact) a negyeddöntőben biztosan nyert, az elődöntőben viszont 2-1-es pontozással maradt alul, bronzéremmel térhetett haza.

– Azt tudtuk jól, hogy Bárdosi Sándornak egyelőre nagy falat az orosz klasszis a negyeddöntőben, de nagyszerűen helytállt, csak pontozással kapott ki – értékelt Dancsó Zoltán, a Controll SE vezetőedzője. – Sokat profitálhat ebből a meccsből, ráadásul roppant értékes, pontszerző helyen zárt. Szmolek Emánuelt sajnos elvitte a hév, bosszantó módon ért véget számára az Eb. De nincsen baj, még csak 18 éves, remek a felépítése, rohamosan fejlődik, nem fél a munkától. Rutinnal pedig idővel felvértezi magát. A rutintalanság számlájára írom Szakál Diána szereplését is, aki kifejezetten technikás, ügyes kick-boxos, ám a tudásából ezúttal keveset mutatott meg. Bertalan Gábor az elődöntőben kapott ki – legalábbis a bírók szerint. Én úgy vélem, továbbjutást érdemelt volna. De ettől még a bronz-érem szépen csillog. Felemás Eb-t zártunk, voltak szép pillanataink, de kis szerencsével többet is kihozhattunk volna a kontinenstornából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában