Rajtol a Bajnokok Ligája

2018.11.22. 20:26

A Répcelak a Mariborral találkozik a BL-nyolcaddöntőben

Története során harmadszor szerepelhet a Bajnokok Ligájában a Répcelaki SE-tekeshop.hu férfi tekecsapata. Szombaton a Maribor vendége lesz.

Horváth Erika

Kiss Zsolt, a Répcelaki SE tekeszakosztályának edzője, vezetője

Fotó: Unger Tamás

A harmadik számú európai tornán, az NBC Kupán elért előkelő helyezéseivel szerzett jogot 2015 és 2016 után immár harmadszor a Bajnokok Ligájában indulásra a Répce­laki SE-tekeshop.hu együttese. A 2018/2019-es szezonban a férfiaknál tíz ország 16 csapata kezdi meg a Bajnokok Ligáját. Nyolc – köztük a Zalaegerszeg – a világkupáról jutott be, öt – a Szeged is – az Európa Kupáról, három pedig az NBC Kupáról. Utóbbi egyike az idén bronzérmet szerző Répcelak. Kiss Zsolt együttesének a nyolcaddöntőben a KK Konstruktor Maribor csapatával kell megküzdenie. Az első találkozót szombaton 13 órától a szlovén városban rendezik, a visszavágó pedig december 8-án, szombaton lesz Répcelakon.

Kiss Zsolt, a Répcelaki SE tekeszakosztályának edzője, vezetője
Fotó: Unger Tamás

– Éppen a Maribor ellen játszottuk történetünk első BL-meccsét három évvel ezelőtt, és azóta már többször is találkoztunk. Már az a Maribor is teljesen más volt, amelyik ellen két évvel ezelőtt megnyertük az NBC Kupa döntőjét, de azóta is kicserélődtek. Most egy igazán erős csapat vár ránk, amely százszázalékos teljesítménnyel vezeti a szlovén bajnokságot – mondta Kiss Zsolt. – Nagyon nehéz

meccsre számítok. Mindent megteszünk azért, hogy maradjon esélyünk a nyolc közé jutásra. Ehhez győznünk kellene, vagy döntetlent elérni a mariboriak köztudottan nagyon nehéz, hatsávos pályáján – esetleg még egy minimális vereség esetén is maradna san­szunk.

A hétvégi BL-meccs miatt az utolsó őszi szuperligás bajnokit, a november 24-ére kiírt Répcelak–Balogunyom találkozót elhalasztották – a megyei rangadó új időpontja: december 6., csütörtök, 16.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában