Diákolimpiai érmek

2018.11.22. 17:42

Iskolájukat is képviselték a Haladás birkózói

Egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek a Haladás VSE birkózói a fiú szabadfogású diákolimpiákon.

Horváth Erika

Az érmes birkózók (balról): Hajba Szabolcs, Gellén Milán, Hujber Dániel, Buday Bálint

Fotó: Horváth Balázs

Két helyszínen bonyolították le a fiú szabadfogású diákolimpia országos döntőit, amelyekre a területi versenyeken lehetett indulási jogot szerezni. Vas megyéből a Haladás VSE, a Kőszegi BK és a Büki BC képviseltette magát, de az éremcsatákig csak a zöld-fehéreknek sikerült eljutniuk. A fiatalok ezúttal iskolájukat is képviselték.

Szigetszentmiklóson találkoztak a diák I. (2005–2006-ban születettek) és a serdülő (2003–2004) korú birkózók. A diák I. 63 kilós súlycsoportban Hajba Szabolcs, a Boldog Brenner iskola diákja az első meccsén kikapott, utána viszont a vigaszágon meg sem állt a dobogó harmadik fokáig. Mindhárom mérkőzését technikai fölénnyel nyerte meg. A serdülőknél az 52 kilósok népes mezőnyében Hujber Dániel, a Kereskedelmi szakgimnázium tanulója négy szép győzelemmel szerezte meg a diákolimpiai bajnoki címet. A 44 kg-ban Buday Bálint körmérkőzésen lett második, de ezüstérmet érdemelt ki a 85 kg-os Gellén Milán is, aki három győzelem után a döntőben kapott ki. Előbbi a szombathelyi Bercsényi diákja, utóbbi a balatonfűzfői Wesselényi iskola magántanulója.

Az érmes birkózók (balról): Hajba Szabolcs, Gellén Milán, Hujber Dániel, Buday Bálint
Fotó: Horváth Balázs

Kevésbé sikerült a diák II. (2007/2008) hajdúszoboszlói országos döntője a HVSE-seknek. Veréb István vezetőedző szerint némi csalódást jelent, hogy Huszár Olivér (Oladi) és Takács Arnold (Apponyi, Gencs­apáti) sem tudott felérni a dobogóra. Előbbi az 50, utóbbi a 42 kilósok között maradt alul a bronzmérkőzésen – mindketten ötödikek lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában