mind a két oldalon akad probléma

2018.11.23. 15:20

A Falco vezetőedzője eltiltott, a Körmendé bejelentette felmondását

Vas megyei rangadót, Egis Körmend–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely derbit rendeznek szombaton 18 órakor az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 9. fordulójában. Több szempontból is érdekes meccsre van kilátás.

Tóth Judit, Tóth Gábor

Fotó: VN

Nem kezdi jó előjelekkel a vasi szuperrangadót az Egis Körmend. A klub pénteken kiadott sajtónyilatkozatából kiderül, hogy Antonis Constantinides, a piros-feketék ciprusi származású trénere a Falco elleni mérkőzésen ül utoljára a csapat kispadján vezetőedzőként. Constantinides április végén érkezett Körmendre, tavaly az ő irányításával a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot a vasi csapat. A ciprusi szakember most családi okokra hivatkozva hagyja el az előző öt bajnokiját (Sopron, Kecskemét, Jászberény, TF, Szeged) zsinórban megnyerő körmendi együttest. A piros-feketék kedden is pályára léptek, Alpok Adria Kupa-meccsen simán verték a vendég Graz együttesét (101-69).

– Korábban is elmondtam, hogy óriási megtiszteltetés és nagy lehetőség számomra a körmendi munka – fogalmazott Antonis Constantinides, az Egis Körmend mestere. – Egy ilyen múltú, ilyen szurkolói támogatottsággal bíró klubnál büszkeség dolgozni. Sajnos, családi okok miatt mégis úgy döntöttem, hogy saját országomban folytatom a munkát, közelebb a szeretteimhez. Komoly feltételei vannak a szerződésem szezon közbeni felmondásának, amelyeket teljesíteni fogok, és egyúttal szeretnék köszönetet mondani a klub és a város vezetőinek, a munkatársaimnak, a játékosaimnak. Külön köszönöm a csapat kiváló szurkolótáborának a támogatást, a biztatást. Remélem, hogy a szombati kiemelt rangadón győzelemmel tudok búcsúzni. A játékosaim is tudják és én is tisztában vagyok vele, hogy mennyire fontos mérkőzésről van szó. Becsülettel készültünk a Falco ellen, jó sorozatban vagyunk, hazai pályán ismét bizonyítani szeretnénk.

Antonis Constantinides családi okok miatt távozik Körmendről

A körmendiek számára nehézséget jelent az is, hogy a csapat centere, Csorvási Milán a csütörtök esti edzésen, egy balszerencsés ütközést követően arccsonttörést szenvedett. Emiatt várhatóan kéthetes pihenőre kényszerül.

A Falco szerdán még pályára lépett, a FIBA Európa Kupa első csoportkörének utolsó felvonásán kapott nagy verést a vendég olasz Sassaritól

(60-92). De az eredmény csalóka, ugyanis a szombathelyi szakmai stáb pihentette a sérüléssel bajlódó légiósokat, Curry, Norfleet és Balmazovic sem lépett pályára. Előző két meccsén viszont jó eredményt ért el a Falco, nemzetközi

mérkőzést nyert az angol Leicetser vendégeként (95-84), majd hazai pályán verte el a Pécset (68-53). A Pécs elleni derbin kiállították a sárga-feketék hevesen reklamáló edzőjét, Gasper Okornt, aki így Körmenden nem ülhet le a kispadra – a csapatot a segítője, Milos Konakov dirigálja majd.

– Furcsa és mindannyiunk számára nehéz a helyzet, hiszen a vezetőedzőnk nélkül kell helytállnunk Körmenden – fogalmazott Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely másodedzője. – De alaposan felkészültünk, Gasper Okornnal mindent részletesen átbeszéltünk. A játékosok is pozitívan állnak hozzá a történésekhez. Mindenki tudja a dolgát, meg fogunk birkózni a problémával! Voltak más jellegű gondjaink is az elmúlt napokban, ugyanis sokan bajlódtak sérüléssel, ezért nem éppen ideális létszámmal dolgoztunk az edzéseken. Egy jó formában lévő, jó erőt képviselő csapathoz látogatunk, nem véletlenül áll a Körmend a tabella harmadik helyén. Ellenfelünk remekül támad, átlagban minden meccsén 90 pont fölött dob – de a védekezése is rendben van. Jó védekezés nélkül nem nyerhetünk. Meg kell ismételnünk a Pécs ellen mutatott védekezésünket. Tudjuk mindannyian, hogy fontos ez a mérkőzés a szurkolóknak, ennek megfelelő hozzáállással futunk neki a rangadónak. Curry, Norfleet és Balmazovic továbbra is sérüléssel bajlódik. Előbbi kettő játékára van esély, Balmazovic szereplése viszont erősen kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában