Nő kézilabda

2018.11.19. 20:19

Menetel tovább az SZKKA

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 8. fordulójában biztosan gyűjtötte be a kötelező győzelmet a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, alsóházi rangadót bukott el a Haladás VSE Sport Kft.

Tóth Gábor

Mayer Maja öt góllal segítette az SZKKA csapatát

Fotó: Nagy Jácint

Haladás VSE Sport Kft.– Pénzügyőr SE 20-31 (9-14). – Szombathely, 180 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gilitsch, Lebár.

HVSE: Tömő – Kozma 4, Simsik 3, Mórocz A. 1, Tutti 1, Kis 1, Pap 7/3. Csere: Merő, Büki (kapusok), Schuszter 1, Freiberger 1, Gősi 2, Rábai 1. Edző: Huszti Ambrus.

A Haladás alsóházi rangadót vívott – és nagyon kellett volna a szezonbeli első győzelem a sereghajtó zöld-fehér együttesnek. Ám a vasiak sok hibával játszottak, görcsösen is kézilabdáztak, így a vendég végig vezetve, biztosan nyerte meg az összecsapást.

Huszti Ambrus: – Sajnos a jó teljesítmények elmaradtak, az első félidő megpecsételte a sorsunkat. A második játékrészben többször is megpróbáltunk felzárkózni, de nem sikerült. Megint csak futottunk az eredmény után, ez pedig fizikálisan felőrölte a társaságot – de főleg fejben nem bírtuk a végjátékot. A Pénzügyőr egy jó csapat, de úgy gondolom, hogy ma magunk alatt teljesítettünk.

Mayer Maja öt góllal segítette az SZKKA csapatát
Fotó: Nagy Jácint

Dorogi ES–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 29-37 (12-24). – Tata, 100 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Héjjas, Kránitz.

SZKKA: Terenyi – Mayer 5, Horváth 4, Hornyák 1, Virág 4, Udvardi 6, Szendrei 4. Csere: Schneck (kapus), Takács B. 6, Varga 2, Szuhogyi, Szmolek, Moutsogianni 2, Csire 1, Pődör B. 2. Edző: Marosán György

A két csapat nem volt egy súlycsoportban. A hazaiak nem tudták tartani az SZKKA által diktált tempót, gyorsan, eldőlt a mérkőzés sorsa.

Marosán György: – Fantasztikusan kézilabdáztunk az első félidőben, ezzel el is döntöttük a két pont sorsát. Így aztán a második félidőben több dolgot is kipróbálhattam. Nagy dolognak tartom, hogy nyolc forduló után százszázalékosak vagyunk, valamint, hogy ma is több saját nevelésű fiatal játékos jutott komoly szerephez. Gratulálok az egész csapatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában