asztalitenisz

2018.12.02. 20:36

A CVSE nyerte a rangadót

Budapest Az eddig százszázalékos BVSC-Zugló idegenbeli legyőzésével a tabella élére állt a CVSE- Swietelsky-Jufa Hotels címvédő extraligás asztalitenisz-csapata.

Horváth Erika

Szita Márton mindkét egyéni meccsét vert helyzetből fordította meg Fotó: Szendi Péter

BVSC-Zugló SE–CVSE- Swietelsky-Jufa Hotels 1-6. – Budapest, férfi asztalitenisz Extraliga-mérkőzés, vezette: Bódis, Szabó L.

Páros: Molnár K., Jakab–Szita, Kriston 0:3 (-9, -12, -8) (0-1). Egyéni, 1. forduló: Molnár K.–Szita 2:3 (-5, 8, 3, -7, -11), András–Fazekas 1:3 (5, -7, -9, -8), Jakab–Kriston 3:0 (6, 5, 10) (1-3). 2. forduló: Molnár K.–Fazekas 2:3 (-12, 6, 8, -5, -8), Jakab–Szita 2:3 (5, -9, 7, -8, -11), András–Kriston 2:3 (-4, 9, -3, 6, -9) (1-6).

A mindeddig százszázalékos, azt a Pécset is 6-1-re legyőző BVSC otthonába látogatott a CVSE, amely a pécsiektől hazai pályán szenvedte el eddigi egyetlen vereségét (2-6).

Szita Márton mindkét egyéni meccsét vert helyzetből fordította meg Fotó: Szendi Péter

Már a párosmeccs is mutatta, hogy nem feltartott kezekkel érkeztek a Celldömölk játékosai, háromszettes győzelemmel indította útjára csapata szekerét Szita Márton és Kriston Dániel. Az első egyéni körben Fazekas Péter jó játékkal verte az ifjú titán András Csabát, a vasiak előnyét Szita is növelte, miután nagy csatában az ötödik szettet 8-10-es hátrányból megfordította Molnár Krisztián ellen. A második fordulóban pedig le is zárták a rangadót a celliek – persze nem volt ez olyan egyszerű menet, mind a három találkozót kiélezett küzdelemben, ötszettes meccsen nyerték meg a vasi csapat játékosai. Győzött: Jakab 1, illetve Szita 2, Fazekas 2, Kriston 2, Szita-Kriston páros.

– Jól játszottak a fiúk, de ezúttal Fortuna is mellettünk állt, nem úgy, mint a Pécs elleni találkozónkon – értékelt Klampár Tibor vezetőedző. – Sokkal nagyobb csata volt, mint amit a végeredmény mutat, négy ötjátszmás meccset a döntő szettben vesztett állásból sikerült megfordítani. Ezzel a győzelemmel már elsők vagyunk a tabellán, az utóbbi két szezonban nem ment ilyen jól az alapszakaszban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában