Gyűrűs-bronzok

2018.12.07. 19:32

A serdülőválogatottban a vasi úszó

Jól megállta a helyét Gyűrűs Hanna, a Szombathelyi Sportiskola úszója a serdülőválogatott tagjaként a Közép-európai Országos Ifjúsági Találkozón (CECJM).

Horváth Erika

Gyűrűs Hanna az újvidéki versenyen Fotó: MÚSZ

A 14 éves Gyűrűs Hanna is bekerült a szerbiai nemzetközi versenyen részt vevő magyar serdülő-úszóválogatottba. A hat ország – Szerbia, Magyarország, Szlovénia, Románia, Bosznia és Hercegovina, Macedónia – legjobb fiataljait felvonultató viadalán taroltak a magyarok, ötven érmet gyűjtöttek és magasan megnyerték a csapatversenyt.

Gyűrűs Hanna az újvidéki versenyen
Fotó: MÚSZ

Kétszer Budavári István tanítványa is dobogóra állhatott, bár nem volt a legjobb formában. Másfél héttel a Szerbiába utazás előtt lázas beteg lett – ezért hagyta ki a szombathelyi nemzetközi versenyt, a Claudius Kupát is. Hanna két számban indult Újvidéken, mindkettőben bronzérmet szerzett. 100 méter háton 1:06,14 perces idővel csapott célba; s bár nem volt százszázalékos állapotban, 16 századra megközelítette legjobbját. 200 méter vegyesen 2:28,28-dal lett harmadik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában