Kosárlabda

2018.12.14. 21:25

A szerencsén is múlhat a Körmend sikere

Három hét szünet után folytatódik az NB I-es férfikosárlabda-bajnokság az Egis Körmend számára is. A vasi piros-feketék a listavezető Szolnok együtteséhez utaznak, győzelmi reményekkel. A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik.

Tóth Judit

Az arcsérülése miatt több hetet kihagyó Csorvási Milán felépült, újra játékra jelentkezett

Fotó: Szendi Péter

A férfikosárlabda-bajnokság szünetelt a válogatott szereplése miatt, most azonban újra elindul a gépezet, a komoly menet az Egis Körmend számára egészen az év végéig tart. A 10. forduló szuperrangadót ígér, hiszen a vasiak a Szolnokkal találkoznak. Az Olaj eddigi mérlege kilenc győzelem és egy vereség, a Körmend mutatója pedig hét győzelem és két fiaskó. Matthias Zollner vezetőedző a hazai bajnokságban először dirigálja a Körmendet. A német szakember csapatával pénteken – egy kora délutáni edzés után – kelt útra a Tisza-partra.

– Még nem tudom pontosan, hogy milyen felállásban lépünk pályára, vannak kisebb problémáink, két-három játékosom küzd sérüléssel, de mindenki gyógyulófélben van. Csorvási Milán már edzett a napokban, bár még nincs százszázalékos állapotban. Ez nem csoda, hiszen több hetet kihagyott. Nyerni indulunk Szolnokra, de nem lesz könnyű dolgunk. Úgy vélem, hogy csak 50 százalékban múlik rajtunk, hogy mi történik a pályán, a másik 50 százalékot a szolnokiak határozzák meg. Nagyon sok minden befolyásolhatja az eredményt; van egy angol mondás, miszerint a legtöbbször jobb szerencsésnek lenni, mint jobbnak.

Az arcsérülése miatt több hetet kihagyó Csorvási Milán felépült, újra játékra jelentkezett
Fotó: Szendi Péter

Szerintem a szerencsén is múlhat a találkozó, de ez nem azt jelenti, hogy erre játszunk, vagy ettől akarjuk függővé tenni a végeredményt. Mindenki jól tudja, hogy a Szolnok jó csapat, két extra játékosa is van Vojvoda és Milosevic személyében. Fontos, hogy őket valamilyen módon semlegesítsük. Vojvodát a pick and roll szituációkban kell megállítanunk, és az is hangsúlyos tényező lehet, hogy Milosevicet mennyire tudjuk távol tartani a labdától. Sokkal jobban kell játszanunk és összpontosítanunk, mint ahogy azt legutóbb Léván tettük. A szlovákok ellen szörnyen játszottunk, az kevés lesz a Szolnok ellen, ebben biztos vagyok.

Csorvási Milán, a Körmend centere azt mondta, hogy nehezen élte meg az utóbbi heteket, hiszen csak kívülről figyelhette társait arcsérülése miatt. Már játékra jelentkezett, de mint mondta, nem lesz egyszerű a szombati rangadó. Nem mennek feltartott kézzel Szolnokra, szeretnék meglepni a hazaiakat ugyanúgy, mint tavaly.

Az Olajnál Airington sérüléssel bajlódik, Alex Murphy helyett pedig még nem érkezett új játékos az együtteshez. Szűkült tehát az Olaj rotációja, így érdekes, ki-ki meccsre van kilátás a Tiszaligetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában