Eredmények

2018.12.12. 19:30

Fölényesen győzött a Bük

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság idei utolsó, 11. fordulójában megyei rangadót nyert a Bük a CVSE ellen, győzött a Körmend, valamint az ­SZKKA U22, kikapott a Sárvár.

Tóth Gábor

A büki Guttyán Adrienn nagyot játszott,10 góllal járult hozzá a Celldömölk elleni győzelemhez

Fotó: Unger Tamás

Körmendi DMTE–SZESE Győr 31-16 (16-7). – Körmend, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas, Miksó.

Körmend: Dudora – Török 5, Csépke 3, Adorján 9, Kiskós 8, Huszár 3, Szabó A. Csere: Anek, Cser, Horváth D. 1, Herczeg, Szalai, Péter, Somlai, Zsiga 2. Edző: Oláh Sándor.

Jó játékkal, főleg jó védekezéssel kezdett a hazai csapat (7. perc: 4-0). A 8. percben a Győr időt kért, sikerült is kicsit megtörni a hazaiak lendületét, de a félidő hajrája már ismét a Körmendé volt (25. perc: ­13-4). Fordulás után pedig már csak a gólkülönbség volt a kérdés. A második félidőben a hazaiaknál mind a támadás, mind a védekezés jól működött, amihez eredményes kapusteljesítmény is párosult. Így magabiztos győzelmet aratott a Körmend.

Büki TK–Celldömölki VSE-Vulkánfürdő 37-22(18-13). – Bük, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gréczi, Koltai.

Bük: Dalma – Guttyán 10, Szabó N. 1, Pukler 13/2, Szabó R. 1, Baranyai 4, Megyeri 3. Csere: Szenczi, Zakariás, Szabó D. 3, Szalai N., Bősze, Cseledi 1/1, Marton, Kelemen 1. Edző: Bölöni Roland.

CVSE: Bognár – Kulcsár 2, Szecsődi 2, Szuhogyi 4, Szomorkovits A. 3, Németh V. 1, Szomorkovits L. 3/2. Csere: Pongrácz (kapus), Bagics 1, Füzfa 2, Geiger, Sebestyén 4. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, ekkor több volt a hiba a játékban, egyik csapat sem tudott ellépni (15. perc: 7-6). A Bük rendezte előbb a sorait, pontosabban fejezte be a támadásait, így sikerült hatgólos előnyre szert tennie (22. perc: 12-6). A vendégek nem adták fel, háromszor találtak be zsinórban, szorosabbá tették az eredményt, de a szünetben már ismét öt góllal vezetett a házigazda. A második játékrészre a celliek elfáradtak, így folyamatosan nőtt a különbség. A hazai együttes mindenben felülmúlta ellenfelét, ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Bölöni Roland: Gratulálok a csapatomnak az őszi szezon méltó befejezéséhez.

Salamonné Csótár Ad­rienn: Az első félidő 22. percéig tudtuk tartani a ritmust a bükiekkel. Szorosabb eredménnyel elégedettebb lettem volna, kevés gólt lőttünk.

A büki Guttyán Adrienn nagyot játszott,10 góllal járult hozzá a Celldömölk elleni győzelemhez
Fotó: Unger Tamás

Sárvárfürdő Kinizsi–Győri Audi ETO KC U22 25-30 (13-15). – Sárvár, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

Sárvár: Jurik – Horváth E. 5, Soós 3, Cser 5, Jenőfi 6, Doncsecz 2, Kokas 3. Csere: Varga, Farkas J. 1, Farkas L., Marton, Dávid, Barabás, Horváth D. Edző: Rozmán Gergő.

Alaposan bekezdtek a csapatok, minden támadásból gól született, majd 6-6 után lerohanta a fiatal győrieket a Sárvár, és 11-8-ra ellépett. Ám a hazaiaknál jött egy hullámvölgy támadásban, amit kihasználva a szünetig fordított a Győr, a második félidő elején pedig már hat góllal vezetett. A Sárvár kapaszkodott, futott az eredmény után, többször is felzárkózott, de a lélektanilag fontos pillanatokban a labda rendre a győri kapufán csattant. Végül felőrölte a hazaiakat, megérdemelten nyert a Győr.

Egerszegi KK–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 19-42 (9-21). Zalaegerszeg, 80 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bőhm, Csupor.

SZKKA: Lugosi – Farkas, Csire 1, Horváth A. 8, Pődör B. 12, Molnár 1, Lakatos 1. Csere: Moutsogianni 3, Farkas 3, Pődör R. 3, Takács K. 1, Horváth L. 3, Tamási 6. Edző: Pődör Zoltán.

Erős tempóban, jó védekezéssel, gólerősen kezdett az SZKKA, esélyeshez méltó teljesítménnyel már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát. Fordulás után sem lassított a fiatal szombathelyi alakulat, így magabiztosan nyert – és minden játékos kapott bőségesen lehetőséget a bizonyításra. A parádés szezont futó SZKKA II. a tabella éléről várja a visszavágókat. TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában