Utcai futóverseny-sorozat

2018.12.19. 20:11

Futók a stájer fürdőkben

Sikeres szezont tudhatnak maguk mögött a Vas megyei futók a stájer futóverseny-sorozaton.

Horváth Erika

A Vas megyeiek csoportja a Bad Waltersdorf-i fogadáson

Fotó: Philipp Mayer

A vasi – különösen a szentgotthárdi és a szombathelyi – futók körében nagyon népszerű a stájer fürdők utcai futóverseny-sorozata (Thermen & Vulkanland Steiermark-Laufcup). 2018-ban öt versenyen – Leitersdorf, Bad Waltersdorf, Bad Blumau, Fürstenfeld, Loipersdorf – lehetett pontokat gyűjteni, egyben ingyen belépőt kapni a települések színvonalas fürdőibe.

A Vas megyeiek csoportja a Bad Waltersdorf-i fogadáson
Fotó: Philipp Mayer

Ahogy minden évben, idén is egy záró rendezvényen díjazták a legjobbakat. A helyezések, időeredmények és a lefutott kilométerek összesítése után a legjobb harminc férfi, illetve női versenyzőt hívták meg a Bad Waltersdorf-i fogadásra, illetve azt követő fürdőzésre. Tizenkét Vas megyei futó vett részt az eseményen. A legeredményesebb vasi női versenyző, a körmendi Németh Beáta második, a férfiaknál a szentgotthárdi Kovács Balázs ötödik helyen végzett. A többiek: Bíró László, ifj. Borbély Sándor, Borbély Attila, id. Borbély Sándor, Borbélyné W. Judit, Woki Edina, Woki Zoltán, Horváth Tamás, Kovács Sándor, Kovács Márta.

Jövőre már márciusban indulnak a kupasorozat versenyei. A helyszínek és időpontok: Leitersdorf (március 16.), Bad Waltersdorf (április 6.), Bad Blumau (május 1.), Fürstenfeld (június 15.), Loipersdorf (szeptember 28.). Érdekesség, hogy Ausztria 38 termálfürdőjét minősítő internetes szavazáson az első három helyen olyan közeli stájer fürdők (Bad Blumau, Loipersdorf és Bad Waltersdorf) végeztek, amelyek helyszínei a futóverseny-sorozatnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában