vetélkedő

2018.12.06. 22:05

Jelesre vizsgáztak futballtörténetből a Vas megyei diákok

Jelesre vizsgáztak, három dobogós helyezést is hazahoztak a Vas megyei diákok a futballtörténeti vetélkedő országos döntőjéről.

Horváth Erika

Az első helyezett körmendi csapat (balról): Czetin Ákos, Kocsis Botond, Tompa Márk, Kiss Barnabás, dr. Hollerné Mecséri Annamária felkészítő tanár, hátul középen a zsűri elnöke, Bozsik Péter Fotó: Sebők Csaba

„A BTC-től a Kisvárdáig, Albert Flóriántól Zsák Károlyig, és persze az Aranycsapat – A magyar labdarúgás történetének majd’ egy és negyed évszázada„ címmel hirdetett futballtörténeti versenyt a Batthyány Casino Történelem Kedvelők Egyesülete a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával és az első magyar gólkirályra, a görög származású Manno Miltiadesre emlékezve a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata közreműködésével. A verseny két levelezős fordulóval kezdődött, száz-száz kérdéses feladatsort kellett megoldania a több mint száz benevezett csapatnak – az első forduló témája a Magyarok a labdarúgó-világbajnokságokon, a másodiké A magyar futball története a kezdetektől napjainkig volt. A selejtezőben legjobban szereplő tíz csapat – köztük három Vas megyei – kapott meghívást a legendás 6-3-as győzelem 65. évfordulója idején rendezett budapesti országos döntőre. A zsűri elnöke a magyar labdarúgó válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bozsik Péter volt.

Az első helyezett körmendi csapat (balról): Czetin Ákos, Kocsis Botond, Tompa Márk, Kiss Barnabás, dr. Hollerné Mecséri Annamária felkészítő tanár, hátul középen a zsűri elnöke, Bozsik Péter Fotó: Sebők Csaba

Együtt versenyeztek a középiskolás és általános iskolás együttesek – 11 feladatot kellett megoldaniuk szóban, illetve írásban –, de mindkét kategóriában tartottak eredményhirdetést. Az abszolút és középiskolások versenyét a körmendi fiúkból álló csapat nyerte meg – Kiss Barnabás és Tompa Márk a körmendi Kölcsey gimnázium, Kocsis Boton a szombathelyi Kanizsai gimnázium, Czetin Ákos pedig a Gépipari szakgimnázium tanulója; felkészítőjük dr. Hollerné Mecséri Annamária. A második helyet a Szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium csapata szerezte meg – Pintér Tamás, Zelkó István és Szabó Bence hárman vették fel a küzdelmet a négyfős gárdákkal, Németh Attila és Szabó Ákos készítette fel őket. Ez a két vasi csapat kiemelkedett a mezőnyből, felváltva vezettek, esélyt sem hagytak a többieknek. Kitettek magukért az Őriszentpéteri Általános Iskola diákjai – Bodonczi Lóránt, Bodonczi Vince, Fekete Attila, Horváth Balázs, felkészítőjük: Sebők Csaba – is, az abszolút versenyben negyedikek lettek, az általános iskolások között viszont dobogós, második helyen végeztek, alig lemaradva a paksiak mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában