Tekesiker

2018.12.19. 21:10

Kiricsi Sándor országos bajnoki címet szerzett a senior korosztályban

A 65 éven felülieknél a szombathelyi Kiricsi Sándor nyerte az országos senior tekebajnokság döntőjét.

Pum András

Kiricsi Sándor országos bajnoki címet szerzett

Fotó: Kővári Zsolt

A megyei, majd a területi selejtezők után az FTC népligeti pályáján rendezték a senior tekézők országos fináléját. Két korosztályban – 55–65 és 65 éven felüliek – álltak rajthoz a versenyzők. Az 55–65 évesek között két, a másik korosztályban három sportoló képviselte megyénket. Az 55–65 évesek 120 vegyes gurítást teljesítettek, ebben a kategóriában összesen 33 versenyző kvalifikálta magát az országos fináléba.

Kiricsi Sándor országos bajnoki címet szerzett
Fotó: Kővári Zsolt

Az Arborétum-Herény játékosa, Szegedi Jenő 528 fával a 15., Szijj László (Sárvári Kinizsi-Kékgolyó) a 22. helyen végzett. A 65 éven felülieknél összesen 23-an jutottak a döntőbe. Ők 100 vegyes gurításban mérték össze tudásukat, ebben a korosztályban sokkal jobban szerepeltek a vasi sportolók. A szombathelyi Kiricsi Sándor 474 fával az első helyen végzett, a második Koltai László (Thermalpark-Szentgotthárd, 473), a negyedik pedig Baranyai Ernő (Sárvári Kinizsi-Kékgolyó, 461) lett.

– A területi selejtezőből első helyen jutottam tovább, az országos verseny előtt magamban a dobogós helyek valamelyikét tűztem ki célul – mondta a korábban az Arborétum-Herényben versenyző Kiricsi Sándor. – Nagyon készültem a viadalra, ahol óriási csatában, színvonalas küzdelemben sikerült nyernem. Boldog vagyok, hiszen 65 évesen nem minden nap szerez az ember országos bajnoki címet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában