Kötélugrók

2018.12.19. 21:22

Nemzetközi viadallal zárták az esztendőt

A rendező Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői érdemelték ki a dobogós helyek kétharmadát a magyar, szlovák és osztrák köteleseket felvonultató nemzetközi versenyen.

Horváth Erika

A kétköteles verseny ifjúsági korosztályában a dobogó mindhárom fokára szombathelyi csapat állhatott

Fotó: Gombkötő Regina

A Bolyai-iskolában rendezett nemzetközi versenyen két kategóriában és négy korcsoportban vetélkedtek a kötélugrók. A páros összetett viadalon – ahol 45 duó indult – két gyorsasági számban, valamint szabadon választott gyakorlatban kellett megmutatniuk tudásukat a résztvevőknek. A négy korcsoportból háromban szombathelyi, egyben szlovák győzelem született.

A dobogósok: (A külön nem jelöltek a Szombathelyi Kötélugró Klub versenyzői.) Mini (8 páros): Kamila Florisova–Dominika Komjatova (szlovákok), 2. Havasi Dorina–Kovács Léna, 3. Sali Laura–Fekete Zelma. Gyermek (14): 1. Baumgartner Luca–Nagy Lotti, 2. Dénes Hanna–Horváth Vanda, 3. Sara Ticha–Zuzana Slovikova (szlovákok). Serdülő (10): 1. Papp Virág–Halmosi Dézi, 2. Gyurkó Glória–Pásztorházi Emma, 3. Zsoldos Lili–Horváth Liza (Győr). Junior (13): 1. Fekete Anna–Gyurkó Flóra, 2. Varga Laura–Szentgyörgyvölgyi Zora, 3. Martina Lovasova–Lea Matura (szlovákok).

A kétköteles verseny ifjúsági korosztályában a dobogó mindhárom fokára szombathelyi csapat állhatott
Fotó: Gombkötő Regina

A kétköteles (DD) kategóriában három gyorsasági számból állt az összetett verseny. A mini korcsoportban a két szombathelyi csapat közül a Derdák Dalma–Havasi Dorina–Kovács Léna alkotta hármas volt a jobb. A gyermek korcsoportban második lett a legjobb hazai trió,

Dénes Hanna, Horváth Vanda és Zelenyánszky Luca, a dobogó legfelső és harmadik fokára szlovák csapat állhatott. A serdülőknél Baumgartner Luca, Nagy Lotti és Papp Virág nyert Halmosi Dézi, Gyurkó Glória és Pásztorházi Emma előtt, a bronzérmesek győriek lettek. Az ifjúságiak eredményhirdetésén a dobogó mindhárom fokán szombathelyiek állhattak: a legfelsőn Fekete Anna, Kovács Kitti és Gyurkó Flóra, a másodikon Hazafi Réka, Lévai Virág és Vámosi Virág, a harmadikon pedig Varga Laura, Horváth Lara és Szentgyörgyvölgyi Zora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában