első bajnoki cím

2018.12.30. 21:29

Snapszer: véget ért a bajnokság

Földvárszki István győzelmével ért véget az idei országos egyéni snapszerbajnokság – a szombathelyi kártyás első bajnoki címét gyűjtötte be.

Tóth Gábor

A két döntős: Szabó Gábor (balról) és Földvárszki István

Fotó: MSSZ

Befejeződött a 2018-as országos egyéni snapszerbajnokság. A Magyar Snapszer Szövetség által kiírt egész éves sorozat kőszegi fináléval zárult – ám a népes, 48 versenyzőt felvonultató verseny túl hosszúra nyúlt, két nap alatt nem sikerült győztest hirdetni. A döntőbe a szombathelyi Földvárszki István és a röjtökmuzsaji Szabó Gábor került – akik egy későbbi, mindkettejüknek megfelelő időpontban ültek asztalhoz. Földvárszki „halálos nyugalommal” kártyázott, kiváló szellemi és fizikai állóképességről adott tanúbizonyságot, többször fordított hátrányból, és végül megnyerte a nagy csatát, begyűjtötte első bajnoki címét.

A két döntős: Szabó Gábor (balról) és Földvárszki István
Fotó: MSSZ

– Nehéz jelzőket találni a 2018. évi magyar snapszerbajnokság döntőjére, az eddigi legerősebb mezőny gyűlt össze – fogalmazott az országos szövetség elnöke, Táncsics Péter. – Földvárszki István három versenynapon keresztül összesen 40 órát kártyázott. Az ízig-vérig sportember, hobbi focista és dartsos, Haladás-drukker két évtizede bűvöli a lapokat. Versenyez, bíráskodik, falunapokon, sportnapokon, céges rendezvényeken népszerűsíti a magyar kártyát. Évek óta gyűjtögette a kisebb-nagyobb trófeákat, most pedig sikerült neki az áttörés – megérdemelte a bajnoki címet! És jár a dicséret Szabó Gábornak is, aki méltó ellenfél volt a fináléban. A bronzot már korábban átvehette a szombathelyi Németh Róbert, negyedik az egri Lendvay Albert lett. Sokat nem pihenünk, hiszen január 6-án Csákánydoroszlóban rajtol az új, 2019-es szezon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában