Magabiztos győzelem

2019.01.16. 21:08

Futsal Magyar Kupa: Deberecenben nyert a HVSE

A futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Kútház Haladás VSE magabiztos győzelmet aratott a Debrecen vendégeként.

Tóth Gábor

Fotó: VN-archív

Debreceni EAC–Kútház Haladás VSE 0-3 (0-2). – Debrecen, 300 néző, futsal Magyar Kupa, vezette: Újhelyi, Katona (Takács).

DEAC: Faragó Á. – Szente, Vékei, Kondás, Varga. Csere: Krajcsi (kapus), Kasuba, Tóth, Berecz, Faragó L., Pallai, Gellérfi. Edző: Elek Gergő.

HVSE: Sásdi – Michel, Simic, Dróth, Vas. Csere: Gyimesi (kapus), Hajmási, Horváth P., Sipos, Mendes, Németh Z. Edző: Sziffer András.

Gól: Dróth 2 (3., 17.), Simic (38.).

A két NB I-es csapat a bajnokságban már kétszer találkozott, mindkétszer a Haladás nyert – és a papírforma a zöld-fehérek továbbjutását ígérte a kupacsatában. A szombathelyieknél az izomproblémával bajlódó Dróth végül vállalta a játékot.

A Haladás esélyeshez méltóan kezdte a meccset, és Dróth átlövésével korán vezetéshez jutott. Ez meg is adta a találkozó alaphangját. A szombathelyiek roppant magabiztosan, szervezetten futballoztak, labdabirtoklásban magasan ellenfelük fölé nőttek. A Debrecen tanácstalannak tűnt, nem igen tudott helyzetet kialakítani. Sőt, Dróth egyéni alakítása újabb gólt eredményezett, így 2-0-s előnye birtokában, nyugodtan vonulhatott szünetre a HVSE.

Fordulás után sem változott a játék képe, a Haladás diktálta a tempót, és sorra dolgozta ki a helyzeteket – amelyeket aztán bőkezűen el is tékozolt. A DEAC megpróbálkozott az öt a négy elleni játékkal, de így sem tudott problémát okozni szombathelyi oldalon. Szemernyi veszély sem fenyegette a vasiak győzelmét. A végén Simic még betalált egy szép akció végén – ezzel lehet, hogy a továbbjutás kérdése is eldőlt.

Sziffer András: – Elégedett vagyok mind a teljesítményünkkel, mind az eredménnyel. Tudtuk, hogy mit kell játszani, amit meg is valósítottunk, szinte hiba nélkül, nagyon szervezetten, hatékonyan futballoztunk. Jó eredményt értünk el, de természetesen még nem jutottunk tovább, kell motivációval várjuk a visszavágót.

A szombathelyi visszavágót február 6-án, szerdán (18.15) rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában