Magyar válogatott

2019.01.10. 20:33

Kialakult az Eb mezőnye

Kialakult a női röplabda-Európa-bajnokság 24 csapatos mezőnye, amelyben a házigazda jogán ott a magyar válogatott is. A Haladás osztrák válogatott játékosa, Sophie Wallner viszont lecsúszott a kontinensviadalról.

Horváth Erika

A Haladás játékosának, Sophie Wallnernek (7-esben) az osztrák válogatottal nem sikerült kijutnia az Eb-re

Fotó: Horváth Krisztina

Szerdán este befejeződtek a selejtezők az augusztus 23. és szeptember 8. között rendezendő női röplabda-Európa-bajnokságra. A Jan De Brandt vezette magyar válogatott miatt nem kellett aggódni, hiszen kimaradt az előcsatározásokból, mert egyik házigazda jogán mindenképpen ott lesz a 24 csapatos mezőnyben. A magyar (15. helyen végzett a 2017-es Eb-n), a szlovák (17.), a török (3.) és a lengyel (10.) házigazda együttes mellett a két évvel ezelőtti kontinenstorna legjobbjai közül még nyolc csapatnak – Szerbiának (1.), Hollandiának (2.), Azerbajdzsánnak (3.), Olaszországnak (5.), Oroszországnak (6.), Fehéroroszországnak (7.), Németországnak (8.) és Bulgáriának (9.) – nem kellett selejteznie. A fennmaradó 12 helyért 24 gárda hat négyes csoportban vívott oda-vissza vágós körmérkőzést. A csoportok 1–2. helyezettjei csatlakozhattak az Eb-mezőnyhöz.

A Haladás játékosának, Sophie Wallnernek (7-esben) az osztrák válogatottal nem sikerült kijutnia az Eb-re
Fotó: Horváth Krisztina

Hajszálon – vagy inkább egy-két szetten – múlott, hogy Ausztria válogatottja, amelyben a Hungast-Haladás Szombathely extraligás csapatában röplabdázó Sophie Wallner az első számú liberójátékos, lemaradt az Eb-ről. Az osztrákok a B csoportban Svájccal voltak versenyben Horvátország mögött a második helyért. Mindkét csapat három győzelemmel és három vereséggel zárt. Az osztrákok akkor érhettek volna célba, ha a szerdai utolsó, egymás elleni meccsen – idegenben – nemcsak 3:2-re, hanem 3 pontot érően 3:0-ra vagy 3:1-re nyertek volna a svájciak ellen.

A továbbjutott csapatok: Belgium, Szlovénia, Horvátország, Svájc, Görögország, Ukrajna, Franciaország, Portugália, Észtország, Finnország, Spanyolország, Románia. Az Eb-résztvevők csoportbeosztását január 23-án sorsolják. HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában