Utánpótlás

2019.02.01. 22:30

Juventus, West Ham – Komoly lehetőség előtt az Illés Akadémia két tini kapusa

Az Illés Akadémia-Haladás két kapusa is neves külföldi klubhoz szerződhet.

Pum András

Fotó: Juventus FC

A szombathelyiek U16-os csa­patának korosztályos válogatott hálóőre, a 16 esztendős Sen­kó Zsombor decemberben három napot az olasz Juventus korosztályos csapatánál töltött próbajátékon, itáliai sajtóhírek szerint két és fél évre szerződhet a torinóiakhoz. Az U17-es válogatott, Senkóhoz hasonlóan szintén 16 éves Hegyi Krisztiánt anno az angol Manchester United a Wolverhampton, a West Ham United és a spanyol Atlético Madrid korosztályos gárdája is tesztelte – a tehetséges hálóőr valamennyi klubnál megfelelt.

Hegyi így abban a szerencsés helyzetben volt, hogy válogathatott az ajánlatok közül – végül a West Hamet választotta. A londoni csapat napokon belül bejelentheti szerződtetését. Németh Gábortól és Kutasi Csabától, az Illés Akadé­mia ka­pus­edzőitől megtud­tuk, mind­két kapus kimagaslóan te­hetséges, ráadásul kiváló fizikai adottságokkal rendelkeznek – egyaránt 195 centiméter magasak. Az Illés Akadémián elmúlt esztendőben Senkót és Hegyit korosztálya legjobbjának választották.PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában