Fontos győzelem

2019.03.03. 21:29

A második félidőben gázolt a SZoESE

Az amatőr NB I-es női kosárbajnokság 17. fordulójában fontos győzelmet aratott, a közvetlen rivális Tatát verte meg a Szombathelyi Egyetemi SE.

Tóth Gábor

Jakubovics Dóra jó játékkal, 17 ponttal járul hozzá a győzelemhez

Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE– Tatai SE 99-80 (22-21, 23-23, 24-15, 30-21). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Sebesi, dr. Vajda.

SZoESE: JAKUBOVICS 17, MEZŐSI 11/6, SZABÓ-HAKLITS 25/3, BALOGH V. 26, SÁNDOR 8. Csere: KOLTAY 7/3, Horváth 3, Szanati –, Soós 2, Nagy Cs. –, Nagy A. –, Komp –. Edző: Szabó László

Jakubovics Dóra jó játékkal, 17 ponttal járul hozzá a győzelemhez
Fotó: Unger Tamás

Kiegyenlített első negyedet hozott a meccs. Mindkét csapat jól támadott, kihasználta ellenfele védekezési hibáit. Színvonalas támadójáték jellemezte a második negyedet is. Próbálta magához ragadni az irányítást a SZoESE, de csak egypontos előnnyel vonulhatott nagyszünetre (20. perc: 45-44). A harmadik etapban már a védekezése is jól működött a házigazdának, továbbra is jól járatta a labdát, támadásban sikerült mindig megtalálni a legjobb helyzetben lévő játékost – így meglépett a SZoESE, tíz pont fölé nőtt a különbség. A záró negyedben még fokozták a tempót a hazaiak, és gyorsan eldöntötték a meccs sorsát. A végén a fiatalok is pályára léphettek.

Szabó László: – Megérdemelt győzelmet arattunk. A második félidei játékkal maradéktalanul elégedett vagyok. Akadt több jó egyéni teljesítmény, de a csapatjátékunkat is dicsérni kell, a 29 gólpassz önmagáért beszél. Gratulálok a lányoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában