Női labdarúgás

2019.03.07. 20:07

Baranyai túrán a Viktória FC

A női labdarúgó NB I. tavaszi nyitányán a Haladás-Viktória FC vasárnap 14 órakor a Magyar Labdarúgó Egylet vendége lesz.

Pum András

Simon Attila és csapata vasárnap kezd

Fotó: Unger Tamás

A téli pihenőt követően a 13. fordulóval folytatódik a női labdarúgó NB I. A 19 ponttal a bajnoki táblázat negyedik helyén álló Haladás-Viktória az újonc, sereghajtó Magyar Labdarúgó Egylet vendége lesz. A pécsi székhelyű, a hazai mérkőzéseit Kozármislenyben játszó baranyai együttes eddig mindössze egyszer nyert, emellett 11-szer kikapott, három gólt szerzett és 57-et kapott. Teljesen más célokért küzd tehát a piros-fekete csapat, mint a Haladás-Viktória. Az őszi találkozón a szombathelyiek 3-0-ra nyertek.

– A kupaszereplés számunkra már véget ért, nem jutottunk a fináléba, viszont a bajnokságban komoly céljaink vannak, az első négyben szeretnénk végezni – mondta Simon Attila, a Haladás-Viktória FC vezetőedzője. – Azt viszont reálisan kell nézni, hogy az első helyen álló FTC és a második MTK kiemelkedik a mezőnyből, mi a papírforma szerint a Diósgyőrrel a rájátszásban a harmadik-negyedik helyért csatázhatunk. Remélem úgy, hogy mi végzünk a harmadik helyen, így a helyosztón nálunk lesz a pályaelőny. Ami a vasárnapi bajnokit illeti, nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen a különböző válogatottaktól több játékosunk is sérülten érkezett vissza.

Simon Attila és csapata vasárnap kezd
Fotó: Unger Tamás

Tálosi Szabinának mindkét vádlija fáj, Tóth Alexandra a combközelítő-izmával bajlódik és Fördős Beatrix sem teljesen egészséges. Ráadásul Heike Manhart játéka betegség miatt kérdéses, Fábián Dóra továbbra sem játszhat combsérülése miatt, Kiss Zsófia pedig tanulmányi elfoglaltsága miatt hiányzik. Nem becsüljük le ellenfelünket, de bármilyen összeállításban is lépünk pályára, csak a győzelem elfogadható.

Várható összeállítás: Bíró – Kopcsándi, Balogh, Horti, Sitku – Fördős (Kovács V.) – Szakonyi, Manhart, Rácz, Öreg – Siklér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában