Kosárlabda

2019.03.31. 20:30

Csak egy félidőt bírt a SZoESE kosárcsapata

Nem tudott meglepetést okozni a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárlabdacsata, simán kikapott az esélyesebb Győr vendégeként.

TG

UNI Győr–Szombathelyi Egye­temi SE 106-45 (20-17, 29-13, 27-5, 30-10). – Győr, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Rokob, Rudasits.

SZoESE: Jakubovics 6, SZABÓ-HAKLITS 17/6, Balogh 6, Sándor –, Plózer 11. Csere: Koltay 3/3, Soós –, Fekete T. –, Horváth L. –, Fekete F. –. Edző: Szabó László.

Plózer Petra 11 pontig jutott Fotó: Unger Tamás

Jól kezdett a SZoESE, meglepte esélyesebb, dobogóért küzdő ellenfelét. A szombathelyiek jól védekeztek, szép támadásokat vezettek, szervezetten, csapatként kosaraztak. Fej fej mellett haladtak a csapatok egészen a második negyed közepéig, hajrájáig. Aztán védekezést váltott a házigazda, amivel nem tudott mit kezdeni a vendég – rövid idő alatt komoly előnyre tett szert a Győr (20. perc: 49-30). Fordulás után sem tudott újítani a SZoESE, sok labdát adott el, amiből gyors leindításokat vezetett a vendéglátó, s könnyű kosarakat szerzett. A harmadik negyedben csupán öt pontra futotta a vasiaktól, ezzel el is dőlt a meccs (30. perc: 76-35). A záróetapban mindkét oldalon mindenki lehetőséget kapott.

Szabó László: – Nem biztos, hogy ekkora különbség van a csapatok között, de megérdemelten nyert a Győr – nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk agresszív védekezésével. Csak az első félidő közepéig tudtuk tartani a lépést.

Ezek is érdekelhetik