haladás

2019.03.28. 16:23

Sorsdöntő napok, hetek előtt állnak a zöld-fehérek

Szerdán taggyűlést tartottak a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapatának tulajdonosai, melyen nyomatékosították, hogy minden megtesznek a pénzügyi helyzet rendezésére.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Az elmúlt napokban nyugtalanító hírek érkeztek a labdarúgó NB I. utolsó helyén álló Szombathelyi Haladás háza tájáról. Lapinformációk szerint többször előfordult, hogy csúsztak a labdarúgók fizetései, sőt, egyes sajtóorgánumok azt írják, hogy több hónapos elmaradásban van e tekintetben a klub, emellett más jellegű, jelentős tartozást is felhalmozott. Pedig a Haladás sorsa, szereplése rengeteg embert érdekel. Annak ellenére, hogy a csapat sereghajtó, nézőszám tekintetében a harmadik leglátogatottabb a 2017-ben átadott gyönyörű stadion.

Megkeresésünkre Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ügyvezetője nem cáfolta teljes egészében a megjelent sajtóhíreket.

– Igaz, hogy vannak likviditási gondjaink, az elmúlt időszakra várt támogatások, szponzori pénzek egyelőre nem érkeztek meg – mondta Tóth Miklós. – A játékosok a márciusban esedékes bérük egy részét kapták meg. Szerdán volt tulajdonosi taggyűlés, ahol a tulajdonosok a folytatás mellett döntöttek és kijelentették: megtesznek mindent, hogy megoldják a helyzetet.

Mindez tehát azt jelenti, szó sincs arról, hogy a tulajdonosok esetleg magára hagynák, vagy bedöntenék az idén 100 éves fennállását ünneplő klubot. Sokkal inkább dolgoznak a megoldáson, a pénzügyi helyzet stabilizálásán. Ami a játékosokat illeti, a januári bérüket februárban hiánytalanul átutalták és Tóth Miklós tájékoztatása szerint a februári járandóságuk egy részét is megkapták – tehát ezek szerint szó sincs több havi elmaradásról.

Szombaton 17 órakor a Puskás Akadémia látogat a Rohonci útra, a zöld-fehérek hátránya nyolc fordulóval a bajnokság befejezése előtt 11 pont a még bentmaradást jelentő tizedik helyen tanyázó DVTK-tól. Nem csak a pályán kívül, hanem a pályán is fontos, sorsdöntő napok, hetek előtt állnak a zöld-fehérek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában